Τέσσερα νέα κρούσματα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), επιβεβαιώθηκαν το πρωί του Σαββάτου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 39. Πρόκειται για δύο άτομα από την Ελλάδα, τα οποία επέστρεψαν από τις ΗΠΑ και δύο ακόμη άτομα από τη χώρα μας, που ήρθαν σε στεή επαφή μαζί τους.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει τα εξής:

'Σήμερα και έως τις 08:00, ανιχνεύτηκαν από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος τέσσερα  επιπλέον περιστατικά της νέας γρίπης Α/Η1Ν1: Πρόκειται για:

- Μια γυναίκα, 36 ετών, ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από τις ΗΠΑ,

- ένα αγόρι, 11 ετών, ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από τις ΗΠΑ,

και

- έναν άντρα, 35 ετών, ελληνικής καταγωγής και μια γυναίκα 59 ετών, ελληνικής καταγωγής, που ήρθαν σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα το οποίο ήρθε από τις ΗΠΑ.



Τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε τριάντα εννέα (39), από τα οποία 16 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως.

Επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.  Ο Τομέας Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση περιστατικών από τον νέο ιό της γρίπης'.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια