Επτά νέα κρούσματα της γρίπης Α (Η1Ν1), επιβεβαιώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 48.

Πρόκειται για ένα αγοράκι, 4 ετών, Αυστραλό υπήκοο, που ήρθε από τη Μελβούρνη, ένα αγοράκι, 2,5 ετών, Ελληνα υπήκοο, που ήρθε σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που επέστρεψε από τις ΗΠΑ,  έναν άντρα, 24 ετών Αμερικανό υπήκοο, που ήρθε από τις ΗΠΑ,έναν άντρα, 20 ετών, επίσης Αμερικανό υπήκοο, που ήρθε από τις ΗΠΑ, μία γυναίκα, 58 ετών, Ελληνίδα υπήκοο, που επέστρεψε από ταξίδι στον Καναδά, ένα ζευγάρι Ελλήνων, που επέστρεψαν από τις ΗΠΑ.

Τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε σαράντα οκτώ (48), από τα οποία δεκαοκτώ (18) έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας, η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως, ενώ η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ο Τομέας Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση περιστατικών από τον νέο ιό της γρίπης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΦ: 234 φάρμακα σε έλλειψη, 45 νοσοκομειακά, 6 σκιαγραφικά, 4 εμβόλια [κατάλογος]
Θέλουμε να μας πει το DNA μας από τι μπορούμε να αρρωστήσουμε;
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα