Έξι επιπλέον κρούσματα αναφέρθηκαν το απόγευμα της Τρίτης από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 97.

Πρόκειται για ένα παιδί 11 ετών, κυπριακής καταγωγής και διαμένει μόνιμα στην Αυστραλία και βρίσκεται στην Ελλάδα για διακοπές, έναν άνδρα 19 ετών, ελληνικής καταγωγής, που γύρισε πρόσφατα από την Αγγλία, μία γυναίκα 30 ετών, ελληνικής καταγωγής, που γύρισε από τη Χιλη, έναν άνδρα 18 ετών, ελληνικής καταγωγής που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, μία 64χρονη Ελληνίδα από τον Καναδά και για ένα 9χρονο παιδί ελληνικής καταγωγής που γύρισε από ταξίδι στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε 97, από τα 31 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.


Η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την κοινότητα. Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]