Θετικοί στον νέο ιό της γρίπης Α (Η1Ν1) βρέθηκαν οι  έντεκα από τους Αμερικανούς τουρίστες που είχαν καταφύγει με πούλμαν στο ΑΧΕΠΑ το βράδυ της Πέμπτης.

Πρόκειται για 29 φοιτητές από τις ΗΠΑ, τον οδηγό, τη σύζυγό του και τον ξεναγό, οι οποίοι εμφάνισαν συμπτώματα ενώ έκαναν επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο της Πιερίας. Οι 13 από αυτούς είχαν ήπια συμπτώματα. Οδηγήθηκαν στο ΑΧΕΠΑ και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν - αρχικά - ότι οι πέντε ήταν θετικοί στον ιό Α (Η1Ν1), ενώ αργότερα διαπιστώθηκε ότι νοσούν άλλοι έξι.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι ασυμπτωματικά και παραμένουν στο ξενοδοχείο.

Αίσθηση προκαλεί, πάντως, η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας σχετικά με τον τραυματιοφορέα του 'Σισμανόγλειου', ο οποίος εμφάνισε τη νέα γρίπη. Οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν ότι η μετάδοση του ιού δεν έγινε στο νοσοκομείο αλλά προήλθε από το οικογενειακό του περιβάλλον, όπως θα μπορούσε να είχε συμβεί σε κάθε πολίτη.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Παρασκευής εντοπίστηκαν 13 συνολικά νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός τους έχει φτάσει τα 134, από τα οποία τα 52 έχουν ιαθεί πλήρως.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή
Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 8 Κέντρων Υγείας στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης
Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ