Τέσσερα ακόμη άτομα από την ομάδα των Αμερικανών φοιτητών, βρέθηκαν θετικά στον ιό της γρίπης Α/Η1Ν1, από το Εργαστήριο Αναφοράς Βορείου Ελλάδος το απόγευμα του Σαββάτου.

Συνολικά, από την ομάδα αυτή, βρέθηκαν θετικά 15 από τα 16 περιστατικά που εστάλησαν προς εξέταση. Επίσης δύο επιπλέον κρούσματα αναφέρθηκαν το Σάββατο από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος, εκ των οποίων και τα δύο επέστρεψαν πρόσφατα από ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο μεταξύ, επτά επιπλέον κρούσματα αναφέρθηκαν το πρωί της Κυριακής από τα Εργαστήρια Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος, και Βορείου Ελλάδος. Πρόκειται για:

· Ένα αγόρι 14 ετών ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο.

· Μία γυναίκα 23 ετών ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από την Γερμανία.

· Ένα κορίτσι 4,5 ετών ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από τις ΗΠΑ.

· Μία γυναίκα 18 ετών, με καταγωγή από Μεγάλη Βρετανία, που ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο.

· Έναν άντρα 33 ετών ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

· Έναν άντρα 24 ετών ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

· Έναν άντρα 23 ετών, με καταγωγή από Μεγάλη Βρετανία, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Συνολικά, τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε 147, από τα οποία 54 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.