Σοβαρή παραμένει η κατάσταση του 33χρονου 'Ελληνα απο την Κρήτη που προσβλήθηκε από τη νέα γρίπη, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει πνευμονία και να χρειαστεί νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, αν και παρουσίασε μικρή βελτίωση.

Ο 'Ελληνας νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό. Οι ειδικοί διερευνούν το λόγο που παρουσίασε τόσο βαριά συμπτωματολογία, ενώ ελέγχεται και το περιβάλλον του.

Εργαστηριακά έχουν επιβεβεβαιωθεί 531 κρούσματα στη χώρα μας, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι πολύ περισσότερα, λόγω της μεγάλης διασποράς του ιού της νέας γρίπης.

ΠΑΣΟΚ: 'Eλλειψη σοβαρού σχεδίου

Για έλλειψη σοβαρού σχεδίου, συντονισμού όλων των αρμοδίων κυβερνητικών και επιστημονικών παραγόντων και σωστής ενημέρωσης των πολιτών για τη νέα γρίπη, κατηγόρησε χθές την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας πως 'λόγω αυτής της έλλειψης σχεδίου και συντονισμού, κινδυνεύει μια πανδημία ήπιας γρίπης να εξελιχθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των πολιτών, αλλά και για τη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα.

Δυστυχώς, το βάρος έχει πέσει στην επικοινωνιακή διαχείριση, αντί για την ουσιαστική προετοιμασία. Χρειάζεται ένα πλήρες εθνικό σχέδιο και σωστή ενημέρωση - όχι άλλες καθυστερήσεις και ανακρίβειες στο δημόσιο διάλογο. Ένα σχέδιο που να αφορά την προστασία της υγείας των πολιτών, την κατάσταση και ανταπόκριση του συστήματος υγείας, αλλά και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού'.

Το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε, θα παρακολουθεί το ζήτημα της νέας γρίπης προς όφελος της υγείας των πολιτών, αλλά και για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας και για το λόγο αυτό, ομάδα διαχείρισης θα παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις.

Οι δηλώσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ έγιναν χθές κατά τη διάρκεια διατομεακής σύσκεψης με θέμα τη νέα γρίπη. 'Η χώρα μας αντιμετωπίζει αυτή τη μεγάλη και σημαντική υπόθεση εξαρχής, με σοβαρότητα, σύνεση, ψυχραιμία', απάντησε ο υπουργός Υγείας Δ.

Αβραμόπουλος, προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως ο μηχανισμός είναι σε επαγρύπνηση, έχουν καταρτιστεί όλα τα σχέδια που απαιτούνται και το κυριότερο, έχει εμπεδωθεί ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους πολίτες. Δεν προσφέρεται λοιπόν, αυτή η υπόθεση για μικροκομματικές προσεγγίσεις, ούτε για κομματικούς ανταγωνισμούς'.


Ειδήσεις υγείας σήμερα
Kρατά δυνάμεις και ποντάρει στα προϊόντα non-Covid η Pfizer
Γιατί πονά το σώμα μου
Ο θυμός αυξάνει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιοπάθειας [μελέτη]