Προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνόν κόμμα από τα αποτελέσματα πρόσφατων αρχαιρεσιών σε επαγγελματίες του χώρου της Υγείας.

Σε κλάδους, όπως οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί, η ΝΔ είχε πετύχει - επί σειρά ετών - συνεχείς και μεγάλες νίκες, επικρατώντας με διαφορά στους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας.

Ως κυβέρνηση, ωστόσο, χρειάστηκε να έρθει σε ρήξη και με τους δύο κλάδους.

Αρχικά, με τους φαρμακοποιούς, στους οποίους μείωσε το ποσοστό κέρδους, στο πλαίσιο εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών.

Πρόσφατα, 'άνοιξε' και την αγορά των βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής και προς τα καταστήματα λιανικής πώλησης (σούπερ μάρκετ), στερώντας από τους φαρμακοποιούς το προνόμιο να τα διαθέτουν μόνο εκείνοι.

Φαρμακοποιοί

Δεν μπορεί, έτσι, να θεωρηθεί τυχαία η καταβαράθρωση του υποψηφίου της στις αρχαιρεσίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Πρώτος και με διαφορά (1.004 ψήφους) ήρθε ο κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος, όμως, δεν εκπροσωπεί τη ΝΔ, αλλά είναι ανεξάρτητος.

Δεύτερη ήρθε η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη (Συνεργασία φαρμακοποιών) με 396 ψήφους και τρίτο το επίσημο ψηφοδέλτιο της ΝΔ (ΠΑΝΦΑΣΥΝ) με μόλις 346 ψήφους.

Ο τέως πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου ήταν υποψήφιος για το πειθαρχικό.

Εξελέγη με 128 ψήφους, έναντι 353 της υποψήφιας της παράταξης Λουράντου (Καλλιόπη Ζερβουδάκη) και 131 του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρης Τριανταφυλλίδης).

Βέβαια, ο νυν πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης πήγε πολύ καλά στις αρχαιρεσίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Γιατροί

Σημαντική πτώση υπέστησαν τα ποσοστά της κυβερνώσας παράταξης και στις αρχαιρεσίες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Αττικής.

Μεσούσης της σύγκρουσης με το υπουργείο Υγείας, οι γιατροί προκάλεσαν με την ψήφο τους μία θεαματική ανατροπή στο 13μελές διοικητικό συμβούλιο:

Η προσκείμενη στη ΝΔ παράταξη κατέλαβε μόλις 4 έδρες (είχε 8 στο προηγούμενο 11μελές), η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη κατέλαβε 6 έδρες, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ 2 και του ΚΚΕ μία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει