Ένα νέο χαράτσι επινόησε η κυβέρνηση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Δημήτρης Κοντός (φωτό) φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να διαχειρίζεται τα ραντεβού των συμβεβλημένων ελεύθερων επαγγελματιών γιατρών, μέσω ειδικού τηλεφωνικού κέντρου.

Ο ασφαλισμένος θα χρεώνεται 1 ευρώ ανά κλήση, ενώ η διοίκηση του Οργανισμού θα μπορεί να ελέγχει εάν τηρείται το 'πλαφόν΄των μηνιαίων εξετάσεων από τους γιατρούς.

Σημειώνεται ότι ορισμένοι από αυτούς, δηλώνουν στους ασφαλισμένους ότι έχουν συμπληρώσει το μηνιαίο 'πλαφόν' των 400 εξετάσεων πολύ πριν το τέλος του μήνα.

Ζητούν, έτσι, από τους ασφαλισμένους να πληρώνουν το σύνολο της επίσκεψης, καθώς ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει έναν συγκεκριμένο αριθμό για κάθε συμβεβλημένο γιατρό.

Με νεώτερες δηλώσεις του, πάντως, ο κ. Κοντός εμφανίζεται να διαψεύδει ακόμη και τις σκέψεις για εφαρμογή παρόμοιου μέτρου.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ σημειώνει ότι - εάν υπάρξει παρόμοιο μέτρο - θα εφαρμοστεί δωρεάν, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Οργανισμού και όχι από ιδιωτική εταιρεία.

Δήμευση

Η φημολογία προκάλεσε την αντίδραση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι κάνουν λόγο για 'δήμευση των ιατρείων τους':

'Με μία πρωτοφανή δήλωση του προέδρου του και χωρίς καμία διαβούλευση με τον θεσμικό φορέα των συμβεβλημένων ιατρών την ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ, ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να "δημεύσει" τα ιδιωτικά ιατρεία και να κλείνει ο ίδιος, προς όφελος πιθανά των ιδιωτικών τηλεφωνικών εταιρειών, τα ραντεβού των ασφαλισμένων με τους συμβεβλημένους ιατρούς!

Αυτό θα έχει ως συνέπεια να συνεχίσει, στα ιδιωτικά ιατρεία πλέον, το 'χαράτσι' των τηλεφωνικών ραντεβού!

Η δήλωση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντού για απόπειρα διαχείρισης των ραντεβού των ιδιωτικών ιατρείων, χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση, αποτελεί μνημείο αυθαιρεσίας και καθεστωτικής αντιμετώπισης των ζητημάτων του Οργανισμού'.

'Πλαφόν'

Για το θέμα της καταστρατήγησης του 'πλαφόν', ο πρόεδρος του Οργανισμού ανακοίνωσε την Πέμπτη τα εξής:

'Ο ΕΟΠΥΥ έδωσε στους συμβεβλημένους ιατρούς την δυνατότητα των 400 επισκέψεων τον μήνα με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Είναι αδύνατον τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου να έχει καλυφθεί ο αριθμός των επισκέψεων.

Κάποιοι ιατροί προφανώς κάνουν 'επιλογή' ασθενών σε βάρος της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

Καλούμε τους ιατρούς και τα συλλογικά τους όργανα να συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Παρακαλούμε τους ασφαλισμένους να καταγγείλουν στον ΕΟΠΥΥ την όποια αντισυμβατική συμπεριφορά των συμβεβλημένων ιατρών που εντοπίζουν'.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού
Κ. Φουντουλάκης: Γιατί αυξήθηκε η κατάθλιψη στην Ελλάδα και διεθνώς
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα