Σοβαρά ερωτήματα εγείρει το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο μίας 41χρονης, η οποία έχασε τη ζωή της έπειτα από επέμβαση ρουτίνας στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Η ασθενής είχε οδηγηθεί προ ημερών στο χειρουργείο, προκειμένου να της αφαιρεθεί ορθοπεδική λάμα. Υπέστη λοίμωξη, η οποία προκάλεσε ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.

Η γυναίκα διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, όπου έχασε τελικά τη ζωή της την Κυριακή από πολυοργανική ανεπάρκεια, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν και άλλα τέσσερα περιστατικά λοιμώξεων στο ίδιο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα η διοίκηση να προχωρήσει σε ελέγχους.

Όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, έγινε πλήρης και εκτενής μικροβιολογικός έλεγχος των χειρουργείων, ο οποίος απέβη αρνητικός για ύπαρξη μικροβίων.

Έπειτα από εισήγηση του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου και απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου, από την Παρασκευή ανεστάλη η λειτουργία των χειρουργείων για λόγους ασφαλείας, μέχρι την πλήρη διερεύνηση από τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Υγείας των αιτιών που προκάλεσαν τα περιστατικά.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου εκτιμά πως η γενική λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος παραμένει ασφαλής για τους ασθενείς και τους προσερχόμενους σε αυτό.

Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί τη Δευτέρα από κλιμάκιο λοιμωξιολόγων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο μεταβαίνει στη νησί.

Σκοπός των επιστημόνων είναι να διερευνήσουν τα αίτια αιτίων που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε ασθενείς να παρουσιάσουν επιπλοκές έπειτα από χειρουργική επέμβαση.

Σταθερή

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας, εκτός από τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της, στο νοσοκομείο του Ρίο νοσηλεύεται μία ακόμη ασθενής, η οποία είναι σε σταθερή κατάσταση και υπό συνεχή παρακολούθηση.

Οι υπόλοιποι τρεις ασθενείς, ήταν πιο ελαφριά, είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο Ζακύνθου.

Τα χειρουργεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν σε μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα