Επεισοδιακή ήταν η προσπάθεια της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Ομάδα εργαζομένων πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με σκοπό να κατευθυνθούν στο μέγαρο Μαξίμου.

Τούς εμπόδισαν, ωστόσο, αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν κλείσει την πρόσβαση στη συμβολή των οδών Λυκείου και Στησιχόρου, στη Ρηγίλλης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε πως η φρουρά του πρωθυπουργού ζήτησε να εξετάσει το πανό που είχαν οι εργαζόμενοι και μετά να επιτρέψει σε ομάδα δέκα ατόμων να περάσει.

Τελικά, λίγο πριν τις 10 το πρωί, επιτράπηκε σε ομάδα εργαζομένων να περάσει από το “μπλόκο”, προκειμένου να έχουν συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

Ομερτά

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να επιβάλει “ομερτά” στη δημόσια Υγεία, επιχειρώντας να φιμώσει τους εργαζόμενους που ασκούν κριτική.

Καλεί, δε, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βρετανίας, όπου ασκείται έντονη κριτική για την κατάρρευση του συστήματος Υγείας, χωρίς να χαρακτηρίζεται ως συκοφαντία.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Healthcare Transformation - Γεωργιάδης: Το clawback και η σύγκριση με τη Γερμανία [βίντεο]
Δύσκολα τα πράγματα σε φαρμακοβιομηχανία
Αίγιο: Ασθενής - μποξέρ χτυπούσε επί 20 λεπτά γιατρό - Τον έστειλε στο χειρουργείο