Συνάντηση - συνδιάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, με θέμα: «Πολιτική υγείας για τη νησιωτική Ελλάδα», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Κω.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχαήλ Βλασταράκος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στον ανύπαρκτο εθνικό σχεδιασμό για τη στελέχωση δημόσιων και ιδιωτικών δομών του συστήματος Υγείας, στις ελλείψεις και αδυναμίες.

Τόνισε την ανάγκη, μέσα από τη συνεργασία όλων, της στελέχωσης της νησιωτικής Ελλάδας και της επάρκειας των υποδομών, ώστε οι νησιώτες να αισθάνονται ασφαλείς, το ίδιο και οι τουρίστες που αποτελούν πλούτο για τη χώρα μας.

Οι πρόεδροι ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες στα προβλήματα, έκαναν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους προκειμένου να ενεργήσει η Πολιτεία προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός συστήματος κάλυψης των αναγκών.

Στόχος είναι η ασφαλής περίθαλψη των νησιωτών, αλλά και η προαγωγή του ιατρικού τουρισμού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Ασκληπιείο της Κω, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αναπαράστασης του Όρκου του Ιπποκράτη, η απαγγελία του από τους πρωτεύσαντες αποφοίτους των επτά Ιατρικών Σχολών και η βράβευσή τους από το διοικητικό συμβούλιο του ΠΙΣ και τους Προέδρους των επτά Ιατρικών Σχολών.

Η τελετή οργανώθηκε από τον ΠΙΣ με τη συνεργασία του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος και του Ιατρικού Συλλόγου της Κω.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΠΙΣ, οι πρόεδροι των Ιατρικών Σχολών, οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, πολλά μέλη του ιατρικού κόσμου και πλήθος άλλων πολιτών της Κω.

Προσπάθεια

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχαήλ Βλασταράκος, επαίνεσε στο χαιρετισμό του τους πρωτεύσαντες και έστειλε το μήνυμα της μέγιστης προσπάθειας και βράβευσης της αριστείας στο τόπο του Ιπποκράτη, στον οποίο αναφέρονται όλοι οι ιατροί του κόσμου, καθώς και την ανάγκη ενδυνάμωσης της Ιπποκρατικής ιδέας, των αξιών και του πολιτισμού.

«Πέραν από τα όσα προβλήματα ταλανίζουν τη χώρα μας, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε το πολιτισμό και τις αξίες μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Ο ΠΙΣ θα συνεχίσει να πορεύεται προς αυτή την κατεύθυνση, στέλνοντας αυτά τα μηνύματα, όπου μπορεί και όσο ακούγεται η φωνή του, για να πορευτεί η χώρα προς το μέλλον με αξιοπρέπεια και αξίες.