Στις εφαρμογές της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας στη θεραπεία του καρκίνου θα εστιάσει το διαδραστικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: "Διαδραστικά μαθήματα σε λιποσωμιακά αντικαρκινικά φάρμακα" που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 18ου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου στην Αθήνα, στις 7 Οκτωβρίου στο Ζάππειο.

Την οργάνωση και την  ευθύνη του workshop που απευθύνεται αποκλειστικά σε φαρμακοποιούς όλων των κλάδων έχει ο διευθυντής του Εργαστηρίου Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της  Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ), καθηγητής Κωνσταντίνος Δεμέτζος.

Στο διαδραστικό εργαστήριο που θα βασιστεί σε περιπτωσιολογική μελέτη (case studies), θα μελετηθούν αντικαρκινικά φάρμακα νανοτεχνολογίας τα οποία βρίσκονται ήδη στην κλινική πράξη (νοσοκομεία) και θα συζητηθούν τα τεχνολογικά τους πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών αντικαρκινικών φαρμάκων. Η απόκτηση βασικών γνώσεων σχετικά με νέες νανοτεχνολογικές μορφές αντικαρκινικών  φαρμάκων, με την αξιοποίηση των προϊόντων νανοτεχνολογίας, με την κατανόηση της συμπεριφοράς των νέων βιοϋλικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή καινοτόμων φαρμάκων, αλλά και η εξοικείωση με τη λιποσωμιακή τεχνολογία είναι ο βασικός στόχος του εκπαιδευτικού εργαστηρίου για φαρμακοποιούς που θα πραγματοποιηθεί από το Εργαστήριο Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας  του ΕΚΠΑ.

Στο workshop που θα λάβει χώρα στις 13:00-16:00 στην αίθουσα «Γαληνός» στο Ζάππειο Μέγαρο συμμετέχουν επίσης η Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στον Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Δρ. Νατάσσα Πίππα (MSc, PhD)  και ο Υποψήφιος Διδάκτορας στον Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας Νικόλαος Ναζίρης (MSc), στελέχη του εργαστηρίου της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

Στο διαδραστικό εργαστήριο μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 40 άτομα, τα οποία θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ δεν θα γίνουν δεκτοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Για περισσότερες  πληροφορίες  στο   http://www.pharmacongress.gr/      

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη