Διαβεβαιώσεις ότι θα κληθεί άμεσα θυγατρική πολυεθνικής που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά, έδωσε ο ΕΟΦ σε φαρμακοποιούς, στη συνάντηση που είχε μαζί τους την προηγούμενη εβδομάδα με θέμα τις πολλές ελλείψεις φαρμάκων από την ελληνική αγορά. 

Σε συνομιλία που είχαμε με φαρμακοποιούς που συμμετείχαν στη συνάντηση και χωρίς να μας ονοματίσουν την εταιρεία, μας επεσήμαναν, ότι δύο της σκευάσματα που αφορούν διαβητικούς απουσιάζουν από την αγορά το τελευταίο τρίμηνο. Πρότειναν μάλιστα στους φορείς του ΕΟΦ να ελέγξουν επί του συνολικού αριθμού των διαβητικών που υπάρχουν στην Ελλάδα, πόσα από αυτά εξυπηρετούνται, λαμβάνοντας στοιχεία από την ΗΔΙΚΑ. 

Σε επικοινωνία που είχαν οι φαρμακοποιοί με την εταιρεία σχετικά με τις ελλείψεις, οι απαντήσεις που έλαβαν είναι ότι τροφοδοτεί κανονικά την αγορά, κάτι που κατά τους ίδιους δεν ισχύει, τονίζοντας ότι η κατάσταση που έχει πια δημιουργηθεί είναι μη διαχειρίσιμη, εξηγώντας ότι η διάθεση των συγκεκριμένων φαρμάκων έχει πέσει το τελευταίο τρίμηνο κατά 80%. Τα σκευάσματα αυτά πωλούνται στην ελληνική αγορά από 35 έως και 40 ευρώ.

Σχετικά με τις λοιπές ελλείψεις, η ενημέρωση που έλαβαν από τον ΕΟΦ είναι ότι πανευρωπαϊκά οι εταιρείες αποσύρουν από τις αγορές τα φθηνά τους σκευάσματα, προκειμένου να τα αντικαταστήσουν με νεότερα πιο εξελιγμένα στην καταπολέμηση των ασθενειών, αλλά και ακριβότερα.