Ερωτήματα προκαλεί η απόφαση της διοίκησης της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) να μετακινήσει νεφρολόγο του νοσοκομείου Φλώρινας σε νοσηλευτικό ίδρυμα που δεν έχει νεφρολογικό τμήμα!

Όπως καταγγέλλει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (νοσοκομειακοί γιατροί), η επιστημονικά υπεύθυνη της νεφρολογικής μονάδας του νοσοκομείου Φλώρινας, επιμελήτρια νεφρολόγος, μετατίθεται με το ζόρι στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης.

Το “Γ. Γεννηματάς” - σημειώνει - δεν διαθέτει νεφρολογική μονάδα, ούτε καν θέση γιατρού νεφρολόγου στον οργανισμό του!

Η μετακίνηση πραγματοποιείται παρά την κατηγορηματική αντίρρηση της ίδιας της γιατρού και σε μία περίοδο που σύνηθες είναι το αντίθετο, δηλαδή γιατροί που υπηρετούν επί χρόνια στην περιφέρεια θέλουν να μετακινηθούν προς το κέντρο...

Οι γιατροί καταγγέλλουν πως πρόκειται για τη μοναδική μόνιμη γιατρό της μονάδας στη Φλώρινα, η οποία θα μείνει με μία νέα, επικουρική νεοειδικευμένη νεφρολόγο, η οποία ανέλαβε πρόσφατα και με έναν ιδιώτη συμβεβλημένο με “μπλοκάκι” μόνο για εφημερίες.

Αντίδραση

Η υπόθεση έχει προκαλέσει την αντίδραση και των υπόλοιπων γιατρών του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου και των νεφροπαθών, οι οποίοι υποβάλλονται χρονίως σε αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο Φλώρινας.

Το προεδρείο του Κινήματος για την Ανατροπή αφήνει αιχμές για πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την απομάκρυνση της γιατρού.

Σημειώνει πως, πριν από λίγα χρόνια, η συγκεκριμένη νεφρολόγος είχε αντιδράσει σε αυθαιρεσίες άλλου γιατρού, άλλου τμήματος του νοσοκομείου, ο οποίος είναι “εκλεκτός” του τοπικού κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Υγείας:

Εκδίκηση

“Τα θέματα αυτά ουδεμία απολύτως σχέση είχαν με το νεφρολογικό τμήμα και την λειτουργία του”, αναφέρει, για να επισημάνει τα εξής:

“Κάποιος ή κάποιοι, με καθυστέρηση ετών, βρήκαν τώρα την ευκαιρία να πείσουν 'πρόθυμους' στη διοίκηση του νοσοκομείου, στην διοίκηση της ΥΠΕ και πιθανά στην ίδια την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να εκδικηθούν τη γιατρό, αδιαφορώντας για την περίθαλψη των νεφροπαθών του νομού.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει να πάρει άμεσα δημόσια θέση για τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα και για τα καταγγελλόμενα από την ίδια την γιατρό, και από τους νεφροπαθείς. Το θέμα είναι σοβαρότατο”.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιταλία: Επιτροπή για διερεύνηση των παρενεργειών από τον εμβολιασμό κατά της CoViD
Τρίμηνη παράταση θητείας για την επιτροπή CoViD του υπουργείου Υγείας
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]