Τη δράση της συμμορίας Κολομβιανών, η οποία εξαρθρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, θυμίζει η κλοπή ιατρικού μηχανήματος στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, την Τρίτη διαπιστώθηκε από τη διευθύντρια του Πνευμονολογικού Τμήματος του νοσοκομείου η απώλεια – κλοπή ενός βρογχοσκοπίου συγκεκριμένου κατασκευαστικού οίκου και σειριακού αριθμού, αξίας 11.000 ευρώ.
Διατάχτηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος μήνυση κατά αγνώστων. Ήδη, η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση.
Η συμμορία των Κολομβιανών είχε ξεκινήσει τη δράση της τον Μάιο του 2016, κλέβοντας από το νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” ιατρικό εξοπλισμό, κολονοσκόπησης, γαστροσκόπησης και βρογχοσκόπια.
Πριν τη σύλληψή της, η συμμορία είχε κλέψει εξοπλισμό από διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδας, ενώ η δράση της είχε επεκταθεί στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Τσεχία, την Ολλανδία και την Κροατία.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιδέες για σνακ πριν την προπόνηση
Χρήσιμες νυχτερινές συνήθειες για να ξεκινάτε με ενέργεια την επόμενη ημέρα
Γνωστικές και νευροψυχιατρικές διαταραχές στη Long CoViD