Να στείλουν έγγραφη διαμαρτυρία, καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) τα μέλη του που υπηρετούν ως παθολόγοι, γενικοί γιατροί και παιδίατροι σε Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ και ορίστηκαν ως οικογενειακοί γιατροί.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου χαρακτηρίζει ως “επίταξη” τον υποχρεωτικό ορισμό τους, καθώς επιχειρείται έτσι να καλυφθούν τα σημαντικά κενά από την έλλειψη ενδιαφέροντος από τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς.

Ο ΙΣΑ ζητεί την άμεση ανάκληση των σχετικών πινάκων που έχουν αναρτηθεί, θεωρώντας πως δεν είναι νόμιμοι.

Παρά την αντίδραση του ιατρικού σώματος στο σύνολό του – σημειώνει – εξακολουθούν να καταγγέλλονται περιπτώσεις όπου ιατροί εμφανίζονται ως οικογενειακοί ιατροί, χωρίς καν να το γνωρίζουν, πολλώ μάλλον να ερωτηθούν.

Σε κάθε τέτοια περίπτωση, καλεί τα μέλη του να το καταγγέλλουν στον ΙΣΑ αλλά και να απευθύνουν στην ΥΠΕ (δια του πρωτοκόλλου της υπηρεσίας τους, ή με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο) διαμαρτυρία - δήλωση – πρόσκληση (παρατίθεται πιο κάτω).

Στη δήλωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως στο άρθρο 6 του νόμου 4486/17 προβλέπεται η έκδοση υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό της διαδικασίας ανάθεσης καθηκόντων οικογενειακού ιατρού σε γιατρούς των Κέντρων Υγείας, η οποία δεν έχει εκδοθεί.

Διαμαρτυρία

Για τον λόγο αυτό, οι γιατροί θα δηλώσουν τη διαμαρτυρία τους, διότι “χωρίς ουδέποτε να αιτηθούν τον ορισμό μου ως οικογενειακού ιατρού, να ερωτηθούν για τον σκοπό αυτό, και χωρίς τον προηγούμενο καθορισμό του κανονιστικού πλαισίου φέρονται ως οικογενειακοί ιατροί”.

Θα ζητούν από την Πολιτεία να προβεί σε διαγραφή του ονόματός τους “που παραπλανεί τους πολίτες της περιοχής και τέθηκε κατά τρόπο που θίγει την αξιοπρέπειά τους ως επιστημόνων”...

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ