Οι Γιατροί του Κόσμου στέκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και οι οποίοι έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και καταστράφηκαν οι περιουσίες τους. Εκφράζουν τη θλίψη μας για αυτή την καταστροφή με τις τόσο σκληρές συνέπειες για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Ανταποκρινόμενοι στις έκτακτες και αυξημένες ανάγκες των πυροπαθών στις πληγείσες περιοχές, από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στις περιοχές του Δήμου Ραφήνας και στο Μάτι καθώς και στο Δήμο Μεγαρέων και την Κινέτα. Αρχικά, για την επιτόπια καταγραφή της κατάστασης και των αναγκών αλλά και για την άμεση φροντίδα των ανθρώπων.

Κατόπιν της καταγραφής, από τις 24 Ιουλίου σε στενή συνεργασία με το Δήμο Ραφήνας, βρίσκονται καθημερινά και τα Σαββατοκυρίακα με δύο βάρδιες από τις 09:30 έως 19:30 στο Κέντρο Υγείας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου. Εκεί, τα κλιμάκια τους παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και την ψυχολογική υποστήριξη με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Στην περιοχή πραγματοποιούνται καθημερινά επισκέψεις Πόρτα – Πόρτα (street-work) με στόχο να εντοπιστούν επιπλέον ανάγκες. Από σήμερα 31 Ιουλίου θα βρίσκονται και στο Δημαρχείο Ραφήνας σε σηματοδοτημένο container (isobox) με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, ιατρούς και νοσηλευτές.

Παράλληλα, είναι σε σταθερή επικοινωνία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαραθώνα καθώς και με την Αντιδήμαρχο Μεγαρέων, για οποιαδήποτε ανάγκη κριθεί ότι μπορούν να συμβάλλουν.

Προς υποστήριξη των πυρόπληκτων κατοίκων της Κινέτας, συγκέντρωσαν και παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης.Μέχρι και σήμερα, έχουν εξυπηρετήσει 133 ανθρώπους μέσω των υπηρεσιών τους (ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη).

Σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους Δήμους και σε συντονισμό με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ, παραμένουν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και δυναμική επαναπρογραμματισμού των δράσεων τους, βάσει των πραγματικών αναγκών των πυρόπληκτων όπως αυτές προκύπτουν καθημερινά.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο και η 31η διημερίδα ‘’Στέφανος Χατζηγιάννης’’
Δύο αδέλφια κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα επί 15 μέρες στο νοσοκομείο Ζακύνθου
Πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης στο φάρμακο για ευπαθείς ομάδες στην Πελοπόννησο