Ο αναπληρωτής καθηγητής Βιοστατιστικής – Επιδημιολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Δημοσθένης Παναγιωτάκος (φωτό), συμμετέχει στην επιτροπή η οποία θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Υγείας για το 2018.

Όπως ανακοινώθηκε από την “Κομισιόν”, το βραβείο αφορά μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες εργάζονται για την πρόληψη της χρήσης καπνού.

Οι σχετικές αιτήσεις έχουν ήδη υποβληθεί και η κριτική επιτροπή θα συντάξει λίστα με δράσεις οι οποίες θεωρούνται καλές πρακτικές και υποψήφιες για το βραβείο.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν, θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία, στο Twitter (@EU_Health) και στην πλατφόρμα πολιτικής της Κομισιόν για την Υγεία.

Οι ΜΚΟ που έχουν επιλεγεί και η κριτική επιτροπή θα κληθούν να συμμετάσχουν στην ετήσια συνεδρίαση της Πλατφόρμας Πολιτικής για την Υγεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα γίνει τον προσεχή Νοέμβριο στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση, ο επίτροπος Vytenis Andriukaitis θα παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό Βραβείο Υγείας 2018 για τις ΜΚΟ που εργάζονται για την πρόληψη της χρήσης καπνού, απονέμοντας έναν νικητή πρώτης, δεύτερης και τρίτης θέσης.

Σύνθεση

Πρόεδρος της οκταμελούς επιτροπής αξιολόγησης είναι η Ισπανίδα Isabel de la Mata, η οποία είναι σύμβουλος διαχείρισης κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκτός από τον κ. Παναγιωτάκο, τα μέλη της επιτροπής είναι ο Alexis Goosdeel (διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τα Ναρκωτικά – EMCDDA), ο Πολωνός καθηγητής Ακτινολογίας Andrzej Jan Rys, η προϊσταμένη Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας της Μάλτας Charmaine Gauci, η Γερμανίδα χημικός Elke Anklam, ο συνεργάτης του Φινλανδού υπουργού Υγείας Kari Paaso και η επιστημονική συνεργάτιδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Kristina Mauer – Stender.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο