Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων που έχει ξεκινήσει η αιρετή Κεντρική Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. για την ενδυνάμωση του ανθρωπιστικού ρόλου των Τμημάτων του Ε.Ε.Σ. ανά την Ελλάδα, επισκέφθηκε τα Περιφερειακά Τμήματα Ε.Ε.Σ. Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Άρτας, Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου (23 - 26 Αυγούστου 2018).

Στην τετραήμερη επίσκεψη ο κ. Οικονομόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Προέδρους και τα μέλη των τοπικών Διοικητικών Συμβουλίων, καθώς και με Εθελοντές Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρείτες Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ. για μια σειρά από ζητήματα που άπτονται της εύρυθμης και αποδοτικότερης λειτουργίας των συγκεκριμένων Τμημάτων.

Στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε η παράδοση - παραλαβή του νέου κτιρίου του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. (προσφορά της Τραπέζης της Ελλάδος).

Ο Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Νικολούζο, καθώς και με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας κ. Νικολέτα Πανδή.

Ο κ. Οικονομόπουλος επισκεπτόμενος τα Τμήματα επανέλαβε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την προαγωγή και εξέλιξη του έργου τους τονίζοντας την ανάγκη της αναβάθμισης και εξύψωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Αναφερόμενος δε στις προτεραιότητες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σημείωσε ότι αυτές αφορούν την αναδιοργάνωση όλων των Περιφερειακών Τμημάτων και την ισχυροποίησή τους σε όλα τα επίπεδα, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του Καταστατικού.

Στην τετραήμερη περιοδεία ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. συνοδευόταν από τους/τις κ.κ.: Μάρθα Βουγιούκα, μέλος Κ.Δ.Σ./Ε.Ε.Σ., Δέσποινα Φιλιπιδάκη, Νοσηλεύτρια - Εκπαιδεύτρια και μέλος Κ.Δ.Σ./Ε.Ε.Σ., Ιωάννη Μακρή, Τομεάρχη Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ., Εμμανουήλ Πρώιμο, Διευθυντή Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης / Υπεύθυνο "Διαχείρισης Κρίσεων" και Λεωνίδα Μακρή, Δημοσιογράφο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια