Για ρουσφετολογικές προσλήψεις στο Κρατικό της Νίκαιας, κάνει λόγο η Αριστερή Συσπείρωση Ιατρών (ΑΡΣΙ) του νοσοκομείου.

Οι γιατροί καταγγέλλουν πως, ενώ το νοσηλευτικό ίδρυμα χρειάζεται επιμελητές αναισθησιολόγους, προκηρύσσει θέση διευθυντή στη νεφρολογική κλινική.

Είναι γνωστή – σημειώνουν – η δραματική έλλειψη ιατρικού προσωπικού σε αρκετά τμήματα του νοσοκομείου που απειλεί άμεσα την λειτουργία τους.

Όμως σχεδόν όλα τα αιτήματα για προκήρυξη θέσεων μόνιμων επιμελητών στα τμήματα αυτά έχουν ως τώρα αγνοηθεί.

Πριν από έναν μήνα περίπου κοινοποιήθηκε στον νοσοκομείο έγγραφο της 2ης ΥΠΕ σύμφωνα με το οποίο θα γινόταν προκήρυξη τεσσάρων μόνον θέσεων για τις “επείγουσες ανάγκες” του νοσοκομείου, μεταξύ των οποίων η θέση διευθυντή Νεφρολογικού.

Το προεδρείο της ΑΡΣΙ σημειώνει πως ο εκπρόσωπος των γιατρών στην διοίκηση και ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας είχαν τονίσει πως ο αριθμός “4” είναι καταγέλαστα μικρός σε σχέση με τις επείγουσες ανάγκες του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, υπάρχει απόλυτη και επείγουσα ανάγκη να έχουν πρώτη προτεραιότητα ορισμένα τμήματα, όπως το Αναισθησιολογικό:

“Το νοσοκομείο έχει ανάγκη από νέους επιμελητές για να δουλεύουν και όχι από ξενόφερτους διευθυντές για να διευθυντεύουν, αφού άλλωστε λόγω γήρανσης και μη ανανέωσης του μόνιμου ιατρικού προσωπικού πάρα πολλοί από τους ήδη μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς του νοσοκομείου έχουν τον βαθμό του διευθυντή”.

Οι αιτιάσεις αυτές είχαν γίνει ομόφωνα δεκτές τόσο από τον διοικητή του νοσοκομείου και από τα λοιπά μέλη του συμβουλίου διοίκησης.

Οι γιατροί, ωστόσο, είδαν με οργή πως στην προκήρυξη για τις τέσσερις θέσεις (αναρτήθηκε στις 17 Αυγούστου και παρατίθεται πιο κάτω) οι αρμόδιοι έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια όλα τα παραπάνω.

Ανάγκες

Αντικατέστησαν τη θέση επιμελητή β' Αναισθησιολογικού, που είχε ζητήσει το νοσοκομείο, με θέση διευθυντή Νεφρολογικού, παρά τα γεγονός πως υπάρχει στην προκήρυξη αυτή και άλλη θέση επιμελητή β' για το ίδιο τμήμα, δηλαδή για το Νεφρολογικό.

Η ΑΡΣΙ αναφέρει πως με τον τρόπο αυτό οι αρμόδιοι ξεφτιλίζουν κάθε έννοια επειγουσών αναγκών που επικαλούνται:

“Παραμερίζουν τις πραγματικά επείγουσες ανάγκες για να επιτελέσουν κάποιο προκαθορισμένο ρουσφέτι, αφού σαφέστατα ο στόχος είναι να έρθει κάποιος/α ημέτερος/η 'απ’ έξω' για να … διευθυντεύσει στο Νεφρολογικό και όχι να υπηρετηθεί κάποια από τις πραγματικά επείγουσες ανάγκες του νοσοκομείου”.

Ανίκανοι

Εκτιμά πως με τον τρόπο αυτό απαξιώνονται οι ήδη υπηρετούντες ειδικευμένοι γιατροί του Νεφρολογικού, καθώς είναι σαν να τούς λέγεται κατάμουτρα, διά της συγκεκριμένης προκήρυξης, πως θεωρούνται όλοι συλλήβδην ανίκανοι να αναλάβουν την επιστημονική ευθύνη του τμήματος...

Η ΑΡΣΙ απαιτεί την άμεση επανόρθωση αυτής “της καταγέλαστης ρουσφετολογικής ανοησίας”, όπως τη χαρακτηρίζουν.

Προειδοποιούν, δε, πως οι γιατροί δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, υπομένοντας παθητικά την υποστελέχωση, την επαπειλούμενη λειτουργική κατάρρευση λόγω υποστελέχωσης, την απαξίωση και τα συνεχιζόμενα κομματικά ρουσφετάκια...

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα βήματα την ημέρα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν γενετική προδιάθεση για να αποφύγουν την παχυσαρκία [μελέτη]
Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες Γηροκομείου για τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;