Στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, προσήλθε αυτοβούλως ο γιατρός του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, ο οποίος εμπλέκεται στη χορήγηση των επίμαχων πιστοποιητικών αναπηρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκε ως ύποπτος και όχι ως μάρτυρας, στοιχείο που δείχνει πως επίκειται δίωξή του. Το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση από τις πρώτες κιόλας μέρες μετά τις αποκαλύψεις για τα πλαστά πιστοποιητικά.

Επιβαρυντική εναντίον του φέρεται πως είναι και η κατάθεση του διευθυντή της Α' Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σπύρου Ζακυνθινού.

Μετά τις αρχικές καταθέσεις, η έρευνα έχει αναβαθμιστεί και έχει περάσει στην αρμοδιότητα του εισαγγελέα Διαφθοράς. Εκτιμάται πως είναι θέμα ελάχιστου χρόνου η άσκηση διώξεων εναντίον των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν πως τις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθεί να καταθέσει και ο ίδιος ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος επέστρεψε τη Δευτέρα στη φυλακή, καθώς και άλλα άτομα τα οποία εμπλέκονται στην αποφυλάκισή του.

Εισαγγελία

Ο 39χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση της Energa, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών.

Παρέλαβε το φυλακιστήριό του, που εκδόθηκε μετά βουλεύματος, με το οποίο το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο διέταξε την φυλάκιση του.

Σημειώνεται πως η επανεκτίμηση του ιατρικού φακέλου του Αριστείδη Φλώρου, την περασμένη Παρασκευή μείωσε το ποσοστό αναπηρίας του στο 55%, από 70% και αποτέλεσε τη βασική αιτία για την επιστροφή του στη φυλακή.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD