Μία απρόσμενη, αλλά και επικίνδυνη, ατραξιόν απολαμβάνουν το τελευταίο διάστημα οι ασθενείς και οι επισκέπτες του νοσοκομείου “Ερυθρός Σταυρός”.

Σμήνη περιστεριών εισέρχονται στους διαδρόμους και στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος. Μπαίνουν στους θαλάμους, κάνουν...παρέα στους ασθενείς και τρώνε από τους δίσκους τους!

Όπως επισημαίνεται από την Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η εισβολή των, κατά τα άλλα συμπαθών πτηνών, οφείλεται στις ελλείψεις υποδομών εξαιτίας έλλειψης πόρων.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ αναρωτιέται εάν αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι σοβαρές νοσοκομειακές λοιμώξεις προσβάλλουν σε τριπλάσιο ποσοστό νοσηλευόμενους ασθενείς από τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σημειώνει, δε, πως ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που είναι ανοιχτά τα παράθυρα, η κατάσταση είναι αφόρητη.

Παρότι αναδεικνύεται συνεχώς το πρόβλημα, λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν λαμβάνονται μέτρα αποφυγής εισόδου των περιστεριών στους θαλάμους νοσηλείας, αλλά και στα μπαλκόνια των ασθενών με την τοποθέτηση ειδικών σητών.

Από την ΠΟΕΔΗΝ τονίζεται πως τα νοσοκομεία δεν έχουν κονδύλια για συντήρηση του εξοπλισμού και των υποδομών τους, καθώς οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν αποδεκατιστεί.

Ηλεκτροπληξία

Καταγγέλλει, δε, πως την περασμένη Παρασκευή η προϊσταμένη Γραμματείας εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου άνοιξε το διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος στο γραφείο της και έπαθε ηλεκτροπληξία.

Μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου. Διαπιστώθηκε η ηλεκτροπληξία που υπέστη και εισήχθη για νοσηλεία στη Μονάδα Εμφραγμάτων.

Πήρε εξιτήριο την επόμενη ημέρα και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Συμβουλές για προστασία από την αφρικανική σκόνη
7 σοβαρές στρεβλώσεις που προκάλεσαν τα απογευματινά χειρουργεία
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης