Σοβαρά ερωτήματα εγείρει ο θάνατος μίας 74χρονης Βρετανίδας τουρίστριας στην Κάλυμνο.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με αγροτικό όχημα και με μεγάλη καθυστέρηση στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή...

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), από τις 17 Αυγούστου, η Κάλυμνος στην οποία κατοικούν 16.000 μόνιμοι κάτοικοι και το καλοκαίρι πολλαπλασιάζονται λόγω τουρισμού, είναι ακάλυπτη από ασθενοφόρα τη νύκτα.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, τη Δευτέρα (00.45) ενημερώθηκε το νοσοκομείο Καλύμνου να διακομίσει με το ΕΚΑΒ από το Εμπορειό Καλύμνου την 74χρονη, η οποία επέβαινε σε σκάφος αναψυχής και αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Η απάντηση από το νοσοκομείο ήταν ότι δεν υπάρχει νυκτερινή βάρδια και θα έπρεπε να μεταφερθεί με κάποιο ιδιωτικό μέσο. Το πλήρωμα του σκάφους αναζήτησε όχημα για την μεταφορά της 74χρονης στο Νοσοκομείο.

Ειδοποιήθηκε κάτοικος του Εμπορειού που προσφέρθηκε με το όχημα του (αγροτικού τύπου 4Χ4) να μεταφέρει την 74χρονη. Έφτασε στις 2.00 το πρωί και εισήχθη στο νοσοκομείο όπου κατέληξε.

Η σορός της 74χρονης μεταφέρθηκε στη Ρόδο για νεκροτομή, ενώ διατάχθηκε προανάκριση από τον εισαγγελέα Κω που διενεργεί το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

Διασώστες

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως εάν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με εξειδικευμένους διασώστες, η άτυχη 74χρονη μπορεί να είχε σωθεί.

Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις της ΠΟΕΔΗΝ – σημειώνει – και τις διαμαρτυρίες τοπικών φορέων, συνεχίζουν να υπάρχουν πολλές ακάλυπτες βάρδιες σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε περιοχές με χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και μεγάλη επισκεψιμότητα.

Από την ΠΟΕΔΗΝ σημειώνεται πως δεν είναι το μόνο το εν λόγω τραγικό περιστατικό και πως υπήρξαν και άλλα τροχαία ατυχήματα, με τους τραυματίες να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών οχημάτων:

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού