Την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης των ενεργειών του πρώην υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά στο θέμα των αρθροσκοπήσεων, ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πόρισμα της πλειοψηφίας, που παρατίθεται πιο κάτω, γίνεται λόγος για οικονομική ζημιά του Δημοσίου από την υπερκοστολόγηση των εν λόγω υλικών. Ζητείται περαιτέρω έρευνα των ενεργειών των δυο πολιτικών προσώπων, χωρίς να διευκρινίζεται εάν αυτό πρέπει να γίνει από τη Δικαιοσύνη ή από προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Για τον Μάκη Βορίδη, στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται πως “…ελέγχεται πρωτίστως για τον πλημμελή έως ανύπαρκτο έλεγχο της απόφασης του ΚΕΣΥ, την παράκαμψη και αγνόηση των αντιρρήσεων που του εξέφρασαν οι Διευθύνσεις του υπουργείου Υγείας, την εν γένει έλλειψη διάθεσης περαιτέρω διερεύνησης του θέματος ώστε να προστατευθούν το δημόσιο σύστημα υγείας και τα δημόσια οικονομικά, καθώς και άγνοια ή υποβάθμιση κρίσιμων θεμάτων, όπως της διαφοράς των ιατρικών πράξεων από τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια”.

Αντιδεοντολογική

Για τον Μάριο Σαλμά, ο οποίος δεν ήταν υπουργός την επίμαχη περίοδο, γίνεται λόγος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά και τεράστια ηθική απαξία. Ο βουλευτής της ΝΔ εμπλέκεται στη διαδικασία κοστολόγησης της διαγνωστικής αρθροσκόπησης. 

“Αν και δεν ασκούσε δημόσια εξουσία κατά την επίμαχη περίοδο, ελέγχεται για μια προφανώς αντιδεοντολογική συμπεριφορά, με σκοπό την προώθηση της μεθόδου της διαγνωστικής αρθροσκόπησης”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας