Τζιώρα Φωτεινή, Προϊσταμένη Μονάδας Παθολογικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ

 

Η ανάγκη να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία οδήγησε στη δημιουργία Μονάδων Ημερησίας Νοσηλείας ώστε οι ασθενείς να λαμβάνουν φροντίδα υγείας και να επιστρέφουν στο σπίτι τους χωρίς να καταλαμβάνουν κρεβάτι. Η λειτουργία τους βασίζεται στον προγραμματισμό των θεραπειών και την πραγματοποίησή τους μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.

Στο ΥΓΕΙΑ λειτουργεί άρτια οργανωμένη και εξοπλισμένη Μονάδα Παθολογικής Ογκολογίας για παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου. Έχει 27 θέσεις με αυτονομία χώρου για να παρέχεται ιδιωτικότητα, με τηλεόραση, τηλέφωνο και πολυθρόνα συνοδού. Είναι εξοπλισμένη με 3 μηχανήματα κάθετης νηματικής ροής αέρα για τον εμπλουτισμό των κυτταροστατικών, οξυγόνο σε κάθε θάλαμο, αναρρόφηση και καρδιογράφο.

Η Μονάδα λειτουργεί με ραντεβού ημέρας και ώρας, μηδενίζοντας σχεδόν τον χρόνο αναμονής. Για τον καθορισμό της ώρας προσέλευσης λαμβάνονται υπόψη η θεραπεία του ασθενούς, ο τόπος διαμονής, η εργασία και οι οικογενειακές του ανάγκες. Διαθέτει γραμματειακή υποστήριξη και τμήμα του γραφείου κίνησης ώστε οι εισαγωγές και τα εξιτήρια να γίνονται στη Μονάδα, διευκολύνοντας τους ασθενείς.

Στη Μονάδα Παθολογικής Ογκολογίας χορηγούνται προγραμματισμένες θεραπείες κυρίως σε ασθενείς με ογκολογικά, αιματολογικά, νευρολογικά, ρευματολογικά προβλήματα και μεταγγίσεις. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει πολυετή εμπειρία και είναι εξειδικευμένο στη χορήγηση κυτταροστατικών, άριστο στη φλεβοκέντηση δύσκολων φλεβών, την τοποθέτηση gripper και τον  χειρισμό port-a-cath και γραμμών pick.

Μόλις ολοκληρωθεί η εισαγωγή του ασθενούς, εξετάζεται από ιατρό και δίνονται γραπτές οδηγίες οι οποίες ελέγχονται από κλινικό φαρμακοποιό. Στη συνέχεια ετοιμάζονται τα φάρμακα και χορηγούνται στους ασθενείς με ασφάλεια.

Ψυχολόγος επισκέπτεται καθημερινά τους ασθενείς και παρέχει τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειές τους ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη, εφόσον το επιθυμούν, σε όλη την πορεία της θεραπείας τους δωρεάν.

Παράλληλα υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής κάσκας υποθερμίας τριχωτού κεφαλής για αποφυγή αλωπεκίας καθώς και γαντιών- ποδοναριών για αποφυγή ονυχόλυσης.

Οι ασθενείς λαμβάνουν τη θεραπεία τους σε φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον και εξέρχονται του νοσοκομείου εξοικονομώντας χρήματα, χωρίς έκπτωση στην ποιότητα, καθώς κερδίζουν τη μη νοσηλεία τους, τη μείωση του κινδύνου ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και τη μείωση του χρόνου απουσίας από την εργασία τους.

Ο καθορισμός συγκεκριμένης ημερομηνίας και ώρας και η σύντομη επιστροφή των ασθενών στο σπίτι, έχει ως αποτέλεσμα να διαταράσσεται ελάχιστα η οικογενειακή τους ζωή.

--------------------------------------------------------------------------

Όμιλος ΥΓΕΙΑ:  Τα πάντα για την Ογκολογία

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ ηγείται στην ολοκληρωμένη διαχείριση των ογκολογικών ασθενών, προσφέροντας τις πιο σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές ιατρικές υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα παρέχει συνεχή και ολοκληρωμένη υποστήριξη του ογκολογικού ασθενή και της οικογένειάς του.

Όλα τα τμήματα και οι κλινικές των Νοσοκομείων του Ομίλου ΥΓΕΙΑ βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία, προκειμένου να παρέχουν ολοκληρωμένη ογκολογική φροντίδα, από το στάδιο της πρόληψης, της πρώιμης διάγνωσης έως την εξειδικευμένη θεραπεία, παρακολούθηση και την παρηγορητική - ανακουφιστική αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Ογκολογικό Συμβούλιο γίνεται εξατομίκευση της θεραπευτικής προσέγγισης, με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής και την ίαση.

Οι πλέον οργανωμένες ογκολογικές κλινικές, τα υπερσύγχρονα τμήματα απεικόνισης, διάγνωσης και θεραπείας, το state-of-the-art Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, το μοναδικό στην Ελλάδα Τμήμα Ακτινοχειρουργικής Εγκεφάλου γ-Knife και το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων και Εφήβων σε συνδυασμό με τον τελευταίας γενιάς  τεχνολογικό  εξοπλισμό και το κορυφαίο επιστημονικό & νοσηλευτικό προσωπικό,  συνθέτουν τον Τομέα Ογκολογίας του Όμιλου ΥΓΕΙΑ.

------------------------------------------

Ο  Όμιλος ΥΓΕΙΑ, σας προσκαλεί στην εκδήλωση «All About Oncology» την Τέταρτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 17:30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα Χρ. Λαμπράκη, όπου θα παρουσιάσει το ευρύ φάσμα υπηρεσιών που διαθέτει στον Τομέα της Ογκολογίας. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κορυφαίοι στον τομέα τους επιστήμονες θα αναπτύξουν όλες τις νεότερες εξελίξεις στον Τομέα της Ογκολογίας.

Ελεύθερη Είσοδος.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 6867229.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του λεμονιού στην υγεία
Επέμβαση με laser θεραπεύει την αδυναμία φωνής
Φεστιβάλ υγείας και αλληλεγγύης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας