Ο Όμιλος ΥΓΕΙA, με ευθύνη για τη ζωή, βρίσκεται στην κορυφή των εξελίξεων της ιατρικής και τεχνολογικής επιστήμης και στον Τομέα της Ογκολογίας, προσφέροντας σφαιρική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση σε όλους τους ογκολογικούς ασθενείς, στα νοσοκομεία του, ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο καρκίνος είναι η δεύτερη σημαντικότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως μετά από τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Υπολογίζονται κατ’ εκτίμηση 18.1 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου και 9.5 εκατομμύρια θάνατοι από καρκίνο παγκοσμίως το 2018. Εντούτοις, το 30-50% των περιπτώσεων καρκίνου μπορεί να προληφθεί. Όταν η νόσος εντοπιστεί έγκαιρα, είναι πιθανότερο να ανταποκριθεί στην κατάλληλη και εξατομικευμένη θεραπεία, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην ίαση ή στον μακροχρόνιο έλεγχο, ενώ παράλληλα μειώνεται η νοσηρότητα.

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ έχοντας ως στρατηγικό του στόχο την προάσπιση και προαγωγή της υγείας, επενδύει στην πρόληψη, δημιουργώντας τις απαραίτητες δομές και διαδικασίες στις  κλινικές και στα τμήματα των Νοσοκομείων του. Κύριο μέλημα, είναι η ολοκληρωμένη ογκολογική φροντίδα του ασθενούς, από το στάδιο της πρώιμης διάγνωσης και της σταδιοποίησης, έως την εξειδικευμένη θεραπεία. Παράλληλα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό φροντίζει με κατανόηση και συναίσθηση, τόσο για την σωματική όσο και για την  ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς με στόχο την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών του.  

Με απώτερο στόχο την ίαση αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών,  τα Ογκολογικά Συμβούλια των Νοσοκομείων του Ομίλου, τα οποία απαρτίζονται από τους Διευθυντές Ιατρούς όλων των ειδικευμένων και εμπλεκομένων κλινικών και τμημάτων, αξιολογούν τον κάθε ασθενή ξεχωριστά και προτείνουν την πλέον ενδεδειγμένη θεραπευτική προσέγγιση για τον κάθε ασθενή.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΓΕΙΑ έχει εγκαταστήσει την πλατφόρμα IBM Watson for Oncology,  αξιοποιώντας  την τεχνητή νοημοσύνη, με στόχο την υποστήριξη των ιατρών - σαν εργαλείο δεύτερης γνώμης- καθώς έχουν την δυνατότητα πρόσβασης, διαδικτυακά και σε άμεσο χρονικό διάστημα, στις τελευταίες θεραπευτικές προσεγγίσεις ογκολογικών περιστατικών παγκοσμίως.

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής των Νοσοκομείων του και σε συνδυασμό με το κορυφαίο επιστημονικό & νοσηλευτικό προσωπικό του, συνθέτει τον Τομέα Ογκολογίας, διαθέτοντας τις πλέον οργανωμένες ογκολογικές και χειρουργικές κλινικές, υπερσύγχρονα και εξειδικευμένα τμήματα απεικόνισης, διάγνωσης και θεραπείας, το state-of-the-art Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, το μοναδικό στην Ελλάδα Τμήμα Ακτινοχειρουργικής Εγκεφάλου γ-Knife και το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων και Εφήβων, ενώ παράλληλα εφαρμόζει όλες τις σύγχρονες μεθόδους και πρωτόκολλα. 

Τα παραπάνω βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με θέμα «All about Oncology», με τη συμμετοχή πλήθους κορυφαίων στον τομέα τους επιστημόνων και ειδικών, οι οποίοι ανέπτυξαν όλες τις νεότερες εξελίξεις στον Τομέα της Ογκολογίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης δήλωσε ότι   «Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στα 48 χρόνια λειτουργίας του κύριο μέλημα έχει την προσφορά άριστης ποιότητας υπηρεσιών υγείας, με ευθύνη για τη ζωή στους ασθενείς και τους οικείους τους.  Η επιστήμη της Ογκολογίας εξελίσσεται πλέον σε Σύμμαχο ζωής,  γι’ αυτό και  στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ επενδύουμε στην δημιουργία του πλέον οργανωμένου Κέντρου Ογκολογίας στην ιδιωτική υγεία στην Ελλάδα. Στόχος  μας είναι, όλοι οι ογκολογικοί ασθενείς των νοσοκομείων μας, να αντιμετωπίζονται με τις πλέον σύγχρονες και διεθνώς αποδεκτές διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους στους τομείς της πρόληψης, της διάγνωσης και της εξατομικευμένης και ολιστικής θεραπείας. Φροντίζουμε όλα τα νοσοκομεία μας,  να εξοπλίζονται συνεχώς με τα πλέον καινοτόμα ιατρικά μηχανήματα, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι το κορυφαίο ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό θα είναι πάντα διαθέσιμο για την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών του κάθε ασθενή. Όλοι εμείς στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ δεσμευόμαστε να προστατεύουμε και να στηρίζουμε τη ζωή και να βγαίνουμε Νικητές.»

Δείτε το video εδώ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;