Καρδιοπαθής έχασε τη ζωή του κατά τη διακομιδή από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, εξαιτίας βλάβης στον αγγειογράφο.

Τα αιμοδυναμικά εργαστήρια των νοσοκομείων “Ευαγγελισμός” και “Αττικόν” καλούνται να σηκώσουν τεράστιο βάρος στην εφημερία, που πραγματοποιούν από κοινού, με προβληματικό, όμως, εξοπλισμό.

Τα παραπάνω καταγγέλλει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ), καλώντας το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα δέχονται σε επείγουσα βάση τουλάχιστον δέκα οξέα εμφράγματα μυοκαρδίου στις γενικές εφημερίες και μερικά ακόμα στις πρωινές ώρες. Δεν χρειάζονται επιχειρήματα ότι η αγγειοπλαστική στο οξύ έμφραγμα έχει σώσει χιλιάδες ζωές.

Τα δύο αυτά νοσοκομεία σηκώνουν πολύ μεγάλο βάρος της Αττικής και των γύρω περιοχών. Εκτελούν χιλιάδες προγραμματισμένες στεφανιογραφίες ετησίως.

Οι αγγειογράφοι είναι πεπαλαιωμένοι (15ετίας) με τεράστιο αριθμό εξετάσεων ο καθένας. Έχουν συχνές βλάβες και, καθώς είναι εκτός εγγύησης, οι βλάβες πληρώνονται αδρά.

Ανταλλακτικά δύσκολα βρίσκονται (αναζητούνται σε όλη την Ευρώπη) και έρχονται με καθυστέρηση. Μέσα στο 2018 είχαν πολλαπλές βλάβες, πολλές μέρες αχρηστίας, ακόμη και σε γενικές εφημερίες.

Διακομίζονταν εμφράγματα από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να χάνεται ζωτικός χρόνος, καθώς ο ασθενής πρέπει να μπει στο εργαστήριο τις πρώτες ώρες.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για θάνατο ασθενούς σε μία διακομιδή. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, ο ασθενής έπαθε ανακοπή και κατέληξε.

Αντικατάσταση

Οι αγγειογράφοι – σημειώνουν – είναι στο τέλος της ζωής τους. Πότε θα αντικατασταθούν;

Όπως αναφέρουν, στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” υπάρχει νέο μηχάνημα εδώ και μήνες, αλλά δεν λειτουργεί ακόμα, παρότι οι ανάγκες είναι τεράστιες Το θέμα έχει τεθεί στη διοίκηση και στο υπουργείο Υγείας, χωρίς όμως να έχει δοθεί απάντηση.

Είναι άκρως αναγκαίος και δεύτερος αγγειογράφος, που οι υπεύθυνοι διαβεβαιώνουν ότι θα έρθει, όπως και το αναγκαίο προσωπικό για να τον λειτουργήσει.

Γερασμένος

Στο “Αττικόν” δεν υπάρχει προοπτική για αντικατάσταση του γερασμένου αγγειογράφου.

Στο νοσοκομείο έγινε πρόσφατα φιέστα για τα 15 χρόνια λειτουργίας του και αμέσως μετά χάλασε ξανά ο αγγειογράφος, ο οποίος συμπληρώνει 15 χρόνια εντατικής λειτουργίας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το υπουργείο Υγείας αγνοεί τις εκκλήσεις και ποντάρει στις δωρεές.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα