Πριν από τα τέλη του Ιανουαρίου, αναμένεται να έχει βγει στην αγορά το νέο ασφαλιστικό πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος (ΣΙΚΕ). Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα αυτό θα προωθείται από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες που πρωταγωνιστούν στην ελληνική αγορά με διαφορετική ονομασία για ευνόητους λόγους. 

Η καινοτομία του είναι ότι από τα 750 διαφορετικά ΚΕΝ που προβλέπει ο τιμοκατάλογος του Δημοσίου, το συγκεκριμένο ασφαλιστικό πρόγραμμα προβλέπει 2.500 διαφορετικά ΚΕΝ, προκειμένου να συμπεριλαμβάνονται όλες οι παθήσεις και οι τυχόν επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν κατά τη νοσηλεία. Όπως μας ανέφερε παράγοντας της αγοράς, έχει γίνει επί της ουσίας αναγωγή των ΚΕΝ του Δημοσίου, έτσι ώστε αν κάποιος είναι ασφαλισμένος στον ΕΟΠΥΥ να έχει και από εκεί οικονομική κάλυψη.

Εξίσου πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ότι μέσα στην τιμή του θα περιλαμβάνεται και η αμοιβή του ιατρού. Ετσι, με το που θα γίνεται η εισαγωγή του ασθενή στην ιδιωτική κλινική θα προσδιορίζεται το ΚΕΝ που αντιστοιχεί και θα υπογράφεται ιδιωτική σύμβαση ανάμεσα στην ασφαλιστική εταιρεία και την μονάδα, ενώ η πληρωμή της δεύτερης θα γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
19 Μαΐου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά