Επιστολή με θέμα: «Απαράδεκτη διάκριση των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ στο σχέδιο νόμου για το νέο σύστημα διορισμού με τη μη επέκταση του νόμου 4440/2016» απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αναφέρεται στα προβλήματα που υπάρχουν στο σχέδιο νόμου για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, καθώς και των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση τις προηγούμενες ημέρες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, τονίζει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, συνεχίζεται η μη επέκταση και εφαρμογή του νόμου 4440/2016 (ΦΕΚ Α’ 224/2.12.2016) στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είτε αφορούν τη Γενική Εκπαίδευση, είτε την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και των μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ.

«Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο να συνεχίζεται αυτή η διάκριση των εργαζομένων, παρόλο που την ευθύνη των προκηρύξεων έχει και εδώ το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη λαμβάνονται καθόλου υπόψη οι ανάγκες των ανθρώπων που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης και να υπάρχει άνιση μεταχείριση αυτών των ανθρώπων στην πρόσληψή τους στο Δημόσιο τομέα, μόνο και μόνο επειδή είναι εκπαιδευτικοί ή μέλη ΕΒΠ», επισημαίνει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Και συνεχίζει: «Κύριε Υπουργέ, η άνιση μεταχείριση των ανθρώπων που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις ή/και αναπηρίες ανάλογα με το πού αυτοί θα διοριστούν στο Δημόσιο τομέα, αποτελεί διάκριση μεταξύ αυτών καθιστώντας τους εργαζόμενους δύο κατηγοριών. Για το λόγο αυτό, ζητούμε άμεσα την αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των εκπαιδευτικών, καθώς και τη διόρθωση του σχεδίου νόμου με την επέκταση και εφαρμογή του νόμου 4440/2016 και στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών, των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα