Αποστάσεις από το ύφος επικοινωνίας που έχει επιλέξει ο Παύλος Πολάκης, κράτησε ο πρωθυπουργός.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στο Open, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν υιοθετεί τον έντονο τρόπο με τον οποίο δημοσιοποιεί τις θέσεις του:

“Ο Πολάκης έχει ένα ύφος που τον χαρακτηρίζει στην επικοινωνία του, αλλά πρέπει να τον κρίνουμε στην ουσία. Εγώ αυτό το ύφος δεν θα το υιοθετούσα”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παραδέχθηκε πως ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λάθος με την δημοσιοποιήση της επιστολής στην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για κωλυσιεργεία στις υποθέσεις διαφθοράς.

Έσπευσε, πάντως, να τον στηρίξει, λέγοντας πως έχει δώσει σειρά από στοιχεία, προκειμένου να τροφοδοτηθεί η δικαστική έρευνα για την υπόθεση Novartis.

“Αν είναι παρέμβαση οι δηλώσεις του κ. Πολάκη, τότε η μήνυση σε δικαστικούς λειτουργούς τι είναι;”, αναρωτήθηκε.

Αναφερόμενος στο θέμα της Novartis, ο κ. Τσίπρας είπε πως είχε και έχει την ενημέρωση που οφείλει να έχει από τον θεσμικό ρόλο του.

“Είναι διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα, είναι μυστική διαδικασία, δεν είναι ο ρόλος μου να ξέρω λεπτομέρειες ή να κρίνω. Θεωρώ ότι το σκάνδαλο αυτό είναι υπαρκτό, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης”, σημείωσε.

Ευθύνες

Έκανε, πάντως, στροφή στον τρόπο προσέγγισης του θέματος, κάνοντας λόγο για πολιτικές ευθύνες και τονίζοντας πως η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει εάν υπάρχουν και ποινικές.

Τόνισε την ανάγκη να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να της δείξουμε εμπιστοσύνη.

Ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι που φέρονται εμπλεκόμενοι στην υπόθεση να αποδειχθεί ότι είναι αθώοι, όμως δεν θα αφήσει να κουκουλωθεί η υπόθεση.

Δίωξη

Σημειώνεται πως τον περασμένο Μάιο αποφασίστηκε πως δεν θα ασκηθεί δίωξη από τη Βουλή κατά των δέκα πολιτικών προσώπων που κατηγορήθηκαν από την κυβέρνηση για εμπλοκή στην υπόθεση Novartis.

Η απόφαση είχε ληφθεί, με ονομαστική ψηφοφορία, στην οποία πήραν μέρος μόνον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.

Η εξέλιξη αυτή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραστη των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα