Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός της χώρας, λειτουργεί, ήδη από το Μάρτιο του 2008, το “Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο Βόλου”,  στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης στην Αγριά, με μέγιστη δυναμική φιλοξενίας 48 ατόμων.

Το πρόγραμμα προσφέρει προστατευμένο περιβάλλον σε ανηλίκους, που βρίσκονται στη χώρα χωρίς τη συνοδεία της οικογένειας τους, μέσα από ένα πλέγμα δράσεων που περιλαμβάνει, πέραν της κάλυψης των βασικών αναγκών διαβίωσης, ισότιμη πρόσβαση σε παρεχόμενα αγαθά και υπηρεσίες όπως :

  • Συμβουλευτική και Ψυχοκοινωνική Στήριξη
  • Νοσηλευτική Φροντίδα
  • Νομική Συνδρομή
  • Υπηρεσίες Διερμηνείας
  • Διαπολιτισμικές Δράσεις
  • Αθλητικές Δραστηριότητες
  • Εκμάθηση Ελληνικής Γλώσσας

Μέχρι σήμερα το Κ.Φ.Α.Α. Βόλου έχει υποδεχτεί και φιλοξενήσει πάνω από 1.300 ανήλικους πρόσφυγες. Απώτερος στόχος της δομής μας είναι οι φιλοξενούμενοι να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για την κοινωνική τους ενσωμάτωση και την αυτονόμησή τους μετά την ενηλικίωση.

‘’Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μένοντας πιστός στις αξίες και τα ιδεώδη που συνοδεύουν το ανθρωπιστικό του έργο, από την ίδρυση του το 1877 έως και τις ημέρες μας, θεωρεί υποχρέωσή του να συνεχίσει να στηρίζει όλους όσους έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως των στοιχείων της ταυτότητά τους, δίνοντας προτεραιότητα στον άνθρωπο και τις ανάγκες του. ‘’

Η δομή φιλοξενίας λειτούργησε έως και τα τέλη Ιουλίου 2017 με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DG ECHO/ European Union Civil Protection and Humanitarian Aid) στο πλαίσιο του προγράμματος “Multi-sectoral assistance to and protection of migrants and refugees stranded in Greece” του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και θα συνεχιστεί με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τα νεογνά
Όχι από τον γερμανό υπουργό Υγείας στην απαγόρευση των τσιγάρων
Ποιες ιατρικές ειδικότητες μπορούν να κάνουν επεμβάσεις αποκατάστασης μαστού [εγκύκλιος]