Πραγματοποιείται στην Αθήνα, στις 6-7 Ιουλίου 2018, στο ξενοδοχείο Χίλτον, το 4ο Διεθνές Συμπόσιο από την Ελληνική Εταιρεία Εσωτερικής Ιατρικής και το Ασιατικό Ινστιτούτο Γαστρεντερολογίας. Οι οργανωτές του Συμποσίου, τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι οι  βασικοί  στόχοι και οι δραστηριότητες του επιστημονικού προγράμματος στοχεύουν σε μια τεκμηριωμένη επιστημονική διεπιστημονική ανταλλαγή μεταξύ της σχολής και των συμμετεχόντων, με ειδικό στόχο τη βελτίωση των κλινικών αποτελεσμάτων των ασθενών.

Τα βασικά μέσα για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι:

  • Εκπαίδευση: Εκτενής κάλυψη των τελευταίων εξελίξεων στις ασθένειες του πεπτικού συστήματος
  • Ζωντανές Διαδικασίες : Περιστατικά με δορυφορικής live μετάδοση από 2 κορυφαία νοσοκομεία της Αθήνας με πολλαπλές αίθουσες, διάσπαρτες με διαλέξεις,  για τη συνεχή  βελτιστοποίηση και την τεχνική κατανόηση.
  • Πρακτικές θεματικές: Μια μεγάλη ευκαιρία για τους νέους ενδοσκοπιστές  να αποκτήσουν πρακτική εκπαίδευση και γνώση σχετικά με τις τελευταίες ενδοσκοπικές τεχνικές και διαδικασίες, με την βοήθεια των καλύτερων καθηγητών παγκοσμίως
  • Αφιερώματα : Εστίαση στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του γαστρεντερικού καρκίνου
  • Διευρυμένα επιστημονικά πεδία: Διεπιστημονικές ενημερώσεις που περιλαμβάνουν θέματα σχετικά με τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και την ηπατική νόσο
  • Δύο ξεχωριστές αίθουσες διδασκαλίας: μία για τους γαστρεντερολόγους και τους χειρουργούς του πεπτικού  και μία για τους παθολόγους και τους γενικούς γιατρούς, με στόχο το παγκόσμιο εκπαιδευτικό όφελος.

Η τελευταία εξέλιξη είναι το E-Abstracts. Όλοι οι γιατροί μπορούν να υποβάλουν τις περιλήψεις τους, οι οποίες  θα παρουσιαστούν επιλεκτικά. Τα θέματα συνολικά θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο του 2019.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
3.120 επισκέπτες και 128 εταιρείες χορηγοί στο Hellas PHARM 2024
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο και η 31η διημερίδα ‘’Στέφανος Χατζηγιάννης’’
Δύο αδέλφια κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα επί 15 μέρες στο νοσοκομείο Ζακύνθου