Αυξημένες κατά 3,7% ήταν οι καθαρές πωλήσεις της sanofi-aventis το 2010 που διαμορφώθηκαν στα 30,384 δισ. ευρώ, ενώ οι συνολικές πωλήσεις, σημείωσαν πτώση 0,8%, παρά την αναμόρφωση του συστήματος υγείας στις ΗΠΑ, τα μέτρα λιτότητας στην Ε.Ε.

και τον ανταγωνισμό από τα γενόσημα, που οδήγησε σε απώλεια πωλήσεων ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ

Το μικτό κέρδος έφθασε τα 23,348 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 2%, τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα το 2010 ανήλθαν στα 5,467δις. ευρώ, έναντι 5,265 δις. ευρώ το 2009, ενώ οι δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης έφθασαν τα 4,4 δισ.

ευρώ μειωμένες κατά 28,6%.

Σχολιάζοντας την απόδοση του Ομίλου το 2010, ο Διευθύνων Σύμβουλος της sanofi-aventis Christopher A. Viehbacher δήλωσε ότι 'Το 2010 ήταν το πρώτο έτος κατά το οποίο έγινε πραγματικά ορατό το ζήτημα της απώλειας πατεντών, με ανταγωνισμό από τα γενόσημα για αρκετά από τα προϊόντα μας, ιδίως το προϊόν ενοξαπαρίνης στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, είχαμε άλλο ένα έτος κατά το οποίο σημειώθηκε αύξηση των κερδών ανά μετοχή, χάρη στην εξαιρετική απόδοση των πλατφόρμων ανάπτυξής μας, που τώρα αντιπροσωπεύουν το 54% των πωλήσεων, και στον αυστηρό έλεγχο των δαπανών.

Το 2010, αυτές οι πλατφόρμες ανάπτυξης αντιπροσώπευαν περισσότερα από 16 δισ. ευρώ σε πωλήσεις, μια αύξηση 12,5%, αποτελώντας μια σταθερή βάση για τη μεσοπρόσθεσμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της εταιρείας'.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, στις Αναδυόμενες Αγορές σημειώθηκε αύξηση των πωλήσεων κατά 9 δις. ευρώ (+16,3%), αντιπροσωπεύοντας το 29,9% των συνολικών πωλήσεων, και είναι σήμερα αυτές που συμβάλλουν περισσότερο στις πωλήσεις του Ομίλου ανά περιοχή.

Στα Καταναλωτικά Προϊόντα Υγείας (€2.217 εκ. σε πωλήσεις, +45,7%) και τα Γενόσημα (€1.534 εκ. σε πωλήσεις, +41,5%) συνεχίστηκε η ισχυρή αυξητική τάση, ενισχυμένα από συμπληρωματικές εξαγορές.

Ο Τομέας Εμβολίων σημείωσε μια χρονιά-ρεκόρ, με πωλήσεις ύψους €3.808 εκ., καθοδηγούμενες από μια ισχυρή οικονομική απόδοση των εμβολίων της εποχικής γρίπης, η οποία αυξήθηκε κατά 33,3% – τα εμβόλια της πανδημικής γρίπης συνέβαλαν επίσης κατά €452 εκατ.

Οι πωλήσεις διαβητολογικών προϊόντων ανήλθαν σε €4.298 εκ. (+9,2%).

Η καμπαζιταξέλη ξεπέρασε τις προσδοκίες του Ομίλου, με πωλήσεις ύψους €82 εκ. στις ΗΠΑ, ενώ η δρονεδαρόνη κατέγραψε πωλήσεις ύψους €172 εκ. κατά το πρώτο έτος κυκλοφορίας του.

Τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) σημείωσαν αύξηση 6,8% το 2010, βάσει δημοσιευμένων στοιχείων, και 2,6% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος.

Η ελεύθερη ταμειακή ροή αυξήθηκε κατά 26,7%, φθάνοντας τα €9,416 δισ.

Προτεινόμενο μέρισμα €2,50 (έναντι €2,40 που πληρώθηκε το 2010), με επιλογή για πληρωμή σε μετοχές.

Πρόγραμμα Αναδιαμόρφωσης του Ομίλου

Οι εξοικονομήσεις δαπανών προχωρούν με ρυθμό ταχύτερο από τον αναμενόμενο. Το 2010 επιτεύχθηκαν εξοικονομήσεις ύψους €1,3 δισ. και ο αρχικός στόχος των €2 δισ. (που αρχικά αναμενόταν να επιτευχθεί το 2013) θα επιτευχθεί τώρα το 2011, με σημαντική ανακατανομή των πόρων προς τις πλατφόρμες ανάπτυξης.

Το 2011 αναμένεται να ανακοινωθούν μελέτες Φάσης ΙΙΙ για 5 δραστικές ουσίες.

Πρόσφατα εγκρίθηκε το μη συνταγογραφούμενο Allegra από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο.

Προοπτικές για το έτος 2011

Παρά την απουσία πωλήσεων εμβολίων Α/Η1Ν1 και τον αντίκτυπο του ανταγωνισμού από τα γενόσημα, η διψήφια αύξηση πωλήσεων στις πλατφόρμες ανάπτυξης και ο έλεγχος των δαπανών αναμένεται ότι θα οδηγήσουν τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) σε επίπεδα 5% έως 10% χαμηλότερα σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER) έναντι των EPS του 2010, εκτός κι αν υπάρξουν σημαντικά απρόβλεπτα γεγονότα.

Η παρούσα εκτίμηση δεν λαμβάνει υπόψη τα κέρδη από τα γενόσημα οξαλιπλατίνης στις ΗΠΑ, ούτε τυχόν οφέλη από μια πιθανή εξαγορά της Genzyme.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η χρόνια νεφρική νόσος δηλητηριάζει την καρδιά [μελέτη]
Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία της Αττικής με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά
Ο FDA ενέκρινε το πρώτο φάρμακο που καθυστερεί την καρδιακή ανεπάρκεια σε σκύλους