Η Takeda της Ιαπωνίας βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συνομιλιών για την εξαγορά της Nycomed, ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας, σε μια συμφωνία που αποτιμά την επιχείρηση στα 12 δισ. δολ. και πλέον, σύμφωνα με τις ανεπίσημες πληροφορίες.
Η Takeda είναι η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ιαπωνίας βάση πωλήσεων κι έχει καταστήσει σαφές ότι αναζητεί εξαγορές στο εξωτερικό. Διαθέτει ρευστότητα ύψους 860 δισ. γεν ήγ 10,6 δισ. δολάρια.
Η Nycomed, που απασχολεί πάνω από 12.000 ανθρώπους παγκοσμίως, ανακοίνωσε πωλήσεις 3,2 δισ. δολάρια πέρσι με κέρδη Ebitda 851 εκατ. ευρώ.
Η ελβετική επιχείρηση, που παραδοσιακά επικεντρώνεται σε μη συνταγογραφούμενα και over-the-counter σκευάσματα, έχει κλιμακώσει τις έρευνες σε πιο καινοτόμα φάρμακα και επεκτείνεται ταχέως σε αγορές αναδυόμενων οικονομιών όπως η Ρωσία.
Πηγές:
euro2day.gr
Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Υγειονομικοί κίνδυνοι από τη «μαύρη βροχή» στο Ιράν
Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος: Ο προληπτικός έλεγχος σώζει την όραση
Κόλιανδρος: Ποια είναι τα οφέλη του