Παράγοντας που συμμετέχει στην Επιτροπή, μας ανέφερε ότι το πρώτο θέμα που συζητήθηκε στη δεύτερη συνάντηση των μελών που συμμετέχουν σε αυτή, χωρίς όμως να ληφθεί καμία απόφαση, αφορούσε τα καταστήματα που λειτουργούν εντός των κλινικών. Η πρόταση της πηγής μας που εκπροσωπεί τις ιδιωτικές κλινικές ήταν ότι πράγματι είναι απαραίτητα κάποιοι χώροι πώλησης εντός των ιδιωτικών μονάδων προς διευκόλυνση των ασθενών, των συγγενών τους αλλά και του επιστημονικού προσωπικού που  απασχολείται σε αυτές. Χώροι, που όμως πρέπει να συνδέονται με το αντικείμενο και την λειτουργία της μονάδας. 

Αναμφίβολα έγινε αποδεκτό από όλα τα μέρη, ότι πράγματι κάποιοι χώροι και ιδίως οι καφετέριες καταστρατηγούν πολεοδομικούς όρους, βγάζοντας τραπεζάκια ακόμη και στον προαύλιο χώρο της μονάδας ή ότι υπάρχουν καταστήματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο της υγείας. Για παράδειγμα, παράγοντας της Επιτροπής αναφέρθηκε στη λειτουργία καταστήματος με παροχή υπηρεσιών μανικιούρ-πεντικιούρ, χωρίς να ονοματίσει τη μονάδα που λειτουργεί τέτοιο κατάστημα. Έγινε δε αποδεκτό, ότι αν το κατάστημα έχει διαφορετική είσοδο από αυτή της μονάδας δεν πρέπει να υπάρχει περιορισμός ως προς το αντικείμενό του.

Για το θέμα των καταστημάτων, όπως μάθαμε δεν υπήρχε κάποια απόφαση και θα αποτελέσει το θέμα και της τρίτης συνάντησης της Επιτροπής που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη. 

Πληροφορίες λένε ότι σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις αν μπουν περιορισμοί στη λειτουργία των καταστημάτων, καθώς αποτελούν ένα σημαντικό έσοδο για αυτές, λόγω του ενοικίου που καταβάλλουν, ενώ δίνουν και ένα ποσοστό επί των πωλήσεών τους.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
ΚEΘΕΑ Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’