Τις βιοκλιματικές εγκαταστάσεις της APIVITA επισκέφθηκαν  πρέσβεις 23 ξένων χωρών. Η τιμητική αυτή επίσκεψη αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών των ιδρυτών της εταιρείας, Νίκης και Νίκου Κουτσιανά, να δημιουργήσουν πριν σαράντα χρόνια μία μοναδική, αειφόρο, πράσινη, καινοτόμο και εξωστρεφή ελληνική επιχείρηση.

​Οι πρέσβεις που μετείχαν της επίσκεψης εκπροσώπησαν τις εξής χώρες: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ρουμανία, Ισπανία, Τουρκία, Βέλγιο, Βραζιλία, Χιλή, Κροατία, Τσεχία, Ιράν, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Ιορδανία, Λετονία, Μεξικό, Μαρόκο, Ρωσία, Σλοβενία, Νότιος Αφρική, Νότιος Κορέα, Ελβετία, Ουκρανία και Βιετνάμ. Τους πρέσβεις συνόδευσαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης.

​Η επίσκεψη αποσκοπούσε στην ενημέρωση των πρέσβεων για τη δραστηριότητα της APIVITA, για το διαφορετικό επιχειρείν, τη φιλοσοφία και τις αξίες που υπηρετεί, στις οποίες εντάσσεται η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Οι πρέσβεις ενημερώθηκαν για τα προϊόντα, οι πρώτες ύλες των οποίων προέρχονται από την Ελληνική φύση και από τα μελισσοκομικά προϊόντα, καθώς και για την ολιστική φιλοσοφία του Ιπποκράτη που διέπει τις αρχές της εταιρείας.

​Επίσης, ξεναγήθηκαν στις πρωτοποριακές εγκαταστάσεις του Βιοκλιματικού Εργοστασίου της APIVITA, στα μελίσσια, στο Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη και επικονιάστηκαν με τις αρχές, τις αξίες και τη φιλοσοφία της APIVITA.

​Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πόσο σημαντικό είναι για τους Έλληνες και για την ελληνική οικονομία να προβάλλονται καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες σαν αυτές της APIVITA. Επίσης σημείωσε πως η ελληνική διπλωματική αποστολή είναι ανοιχτή σε εταιρείες σαν την APIVITA, καθώς και σε άλλες ελληνικές εταιρείες που θέλουν να εξάγουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Ο πρέσβης της Ρουμανίας, κ. Lucian Fatu, απευθυνόμενος στους πρέσβεις δήλωσε: « To αξίωμα του πρεσβευτή είναι κάτι πολύ παραπάνω από διπλωματία.  Είναι ένας τρόπος να προβάλουμε τη χώρα μας και τις αξίες μας.  Η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός τόπος να συναντηθούμε και να μοιραστούμε αυτές τις αξίες και αυτές τις ιδέες.»

​Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Πρόεδρος και εκ των ιδρυτών της APIVITA Νίκος Κουτσιανάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχρονική σοφία των Αρχαίων Ελλήνων, την οποία ενστερνίζεται και αξιοποιεί η εταιρεία, και επισήμανε ότι μονόδρομος για την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης για τις επόμενες γενιές, είναι η εστίαση στη φιλοσοφία του People Planet Profit. Τόνισε, επίσης, τη μεγάλη σημασία των συνεργειών και της προσπάθειας “να είμαστε οι καλύτεροι για τον κόσμο και όχι οι καλύτεροι στον κόσμο, με απώτερο στόχο το Ανώτερο Κοινό Καλό”. Μίλησε, ακόμα, για την ευθύνη και υποχρέωση που έχουμε όλοι ως πρεσβευτές -και ιδιαίτερα οι πρέσβεις των χωρών - να επικονιάζουμε την ιδέα ενός καλύτερου και βιώσιμου μέλλοντος για όλους, μέσω του διαφορετικού επιχειρείν, όπως κάνει η APIVITA, με αυξημένη την αίσθηση της Κοινωνικής Ευθύνης.

 ​Ακολούθησε παρουσίαση της εταιρείας από την κυρία Ζωή Αγαθόπουλος, Head of Kosmos Brand Development.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, στο νέο Βιοκλιματικό Εργοστάσιο της APIVITA - του οποίου το κτίριο σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα Στέλλα Παντελιά - αναφέρθηκε πως ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από τη ζωή της μέλισσας, η οποία όπως ακριβώς και η εταιρεία, έχει ανάγκη να ζει και να αναπτύσσεται σε περιβάλλον γόνιμο για την ανάπτυξη των μελισσών- εργαζομένων της.

​Κατά την επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη της APIVITA, η Δρ. Ειρήνη Βαλλιανάτου, μίλησε για τη μεγάλη σημασία των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της ελληνικής φύσης. Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημαντική συνεισφορά της APIVITA για τη δημιουργία Βοτανικών Κήπων του Ιπποκράτη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

​Τέλος, ο Δρ. Αντώνης Τσαγκαράκης μίλησε για τον πολύτιμο κόσμο της μέλισσας και τη συνεισφορά της όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και ως παραδείγματος κοινωνικής συνέργειας και προσφοράς.

​Η επίσκεψη των πρέσβεων στις εγκαταστάσεις της APIVITA, ήταν μια ευκαιρία για την  επικονίασή τους στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της “άλλης επιχειρηματικότητας” στην Ελλάδα, μέσα από τη λογική ενός εναλλακτικού επιχειρείν, με φιλοσοφία, αρχές και αξίες. Ενός επιχειρείν εμπνεόμενου από την Ελληνική βιοποικιλότητα και την κοινωνία της μέλισσας και βασιζόμενο κυρίως στο ανθρώπινο δυναμικό. Υπηρετώντας το αξιακό της σύστημα η APIVITA αναπτύσσει φυσικά, ολιστικά και καινοτόμα προϊόντα και επενδύει στα Ερευνητικά της Προγράμματα, συνεργαζόμενη με 74 Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα σε 24 χώρες με συνολικό προϋπολογισμό 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο