Στην εξαγορά της εταιρείας Cell Design Labs Inc για το ποσό των 567 εκατομμυρίων δολαρίων προχώρησε η φαρμακοβιομηχανία  Gilead Sciences Inc, αναφέρει το Reuters, αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε νέες τεχνολογικές πλατφόρμες που θα βοηθούσαν στην ανάπτυξη φαρμάκων για καρκίνο.

Η συμφωνία ενισχύει την εστίαση της Gilead στα φάρμακα CAR-T, μια νέα κατηγορία θεραπειών για τον καρκίνο που περιλαμβάνουν τη γενετική τροποποίηση των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος ενός ασθενούς για την καλύτερη αναγνώριση και αντιμετώπιση του καρκίνου.

Η Gilead δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει μια πρώτη προκαταβολή στην Cell Design ύψους περίπου 175 εκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε πρόσθετες πληρωμές ύψους έως 322 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συναλλαγή περιλαμβάνει ποσοστό συμμετοχής 12,2% στη Cell Design που κατέχει η Kite Pharma Inc, την οποία η Gilead αγόρασε νωρίτερα αυτό το χρόνο.

Η Cell Design αναπτύσσει επί του παρόντος προσαρμοσμένη τεχνολογία κυτταρικής μηχανικής, μέσω της οποίας η Gilead ελπίζει ότι θα αυξήσει τα υφιστάμενα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης που έχει αποκτήσει με την Kite.

Το χαρτοφυλάκιο της Cell Design περιλαμβάνει θεραπείες πρώιμου σταδίου για καρκίνο του προστάτη και έναν τύπο καρκίνου του αίματος.

Σημειώνεται ότι τον  Αύγουστο η Kymriah της Novartis AG (NOVN.S) έγινε η πρώτη θεραπεία κυττάρων CAR-T για να πάρει την έγκριση των ΗΠΑ, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στη θεραπεία του καρκίνου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Roche: Έμπρακτη δέσμευση σε ένα ποικιλόμορφο, ισότιμο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον
Πόσα βήματα την ημέρα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν γενετική προδιάθεση για να αποφύγουν την παχυσαρκία [μελέτη]
Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες Γηροκομείου για τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού