Σε επένδυση ύψους 40 εκατ. λιρών για την ενίσχυση των πρωτοβουλιών που αξιοποιούν την πρόοδο της γενετικής έρευνας στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων, προχωρά η GSK στην Αγγλία.  

Ο Patrick Vallance, Πρόεδρος της R & D της GSK, δήλωσε: Τα γενετικά στοιχεία έχουν επαναφέρει την επιστημονική ανακάλυψη και ανάπτυξη φαρμάκων τα τελευταία χρόνια, παρέχοντας σαφείς δεσμούς μεταξύ των γονιδίων και των ασθενειών. Επί του παρόντος, εκτιμάται ότι το 90% των πιθανών φαρμάκων που εισέρχονται σε κλινικές δοκιμές δεν καταδεικνύουν την απαραίτητη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια και δεν φθάνουν ποτέ στους ασθενείς. Πολλές από αυτές τις αποτυχίες οφείλονται σε μια ελλιπή κατανόηση της σχέσης μεταξύ του βιολογικού στόχου ενός φαρμάκου και μιας ανθρώπινης ασθένειας. Αντίθετα, τα φάρμακα που αναπτύχθηκαν με ανθρώπινα γενετικά στοιχεία είχαν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας και η περίθαλψη των ασθενών ήταν καλύτερη."

Ο Phil Thomson, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Πολιτικής της GSK, δήλωσε: "Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει έναν παγκόσμιο κλάδο των βιοεπιστημών, αλλά αυτός θα συνεχίσει να ευδοκιμεί μόνο μέσω μιας ισχυρής εταιρικής σχέσης της κυβέρνησης, της βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Αυτή η τομεακή συμφωνία περιέχει μια σειρά από πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ενίσχυση της βάσης της επιστήμης ζωής του Ηνωμένου Βασιλείου και την καθιστούν ελκυστικότερη για τις διεθνείς επενδύσεις σε τομείς όπως οι κλινικές δοκιμές και η έρευνα υψηλής τεχνολογίας. Τελικά, αυτό θα πρέπει να προσφέρει οφέλη στην οικονομία και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Ανυπομονούμε να δούμε περαιτέρω πρωτοβουλίες που προκύπτουν από αυτή τη στρατηγική για τον τομέα ".

Η GSK είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς επενδυτές στην Ε & Α στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ξοδεύει πάνω από 1 δισ. Λίρες ετησίως και η οποία φιλοξενεί ένα από τα δύο παγκόσμια ερευνητικά κέντρα της, με έδρα το Stevenage, Hertfordshire. Η εταιρεία επικεντρώνει το 80% των δαπανών φαρμακευτικής έρευνας σε αναπνευστικά, HIV / Λοιμώδη νοσήματα, ογκολογία και ανοσοφλεγμονώδη έρευνα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
H Curity Pharma παρουσίασε την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Ο ΣΦΕΕ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού
H Boehringer Ingelheim επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων