Στα 365 δισ. δολ εκτιμάται ότι ανήλθε η βιομηχανία των ιατρικών συσκευών το 2016, σηματοδοτώντας μία τόνωση της αγοράς μετά το απογοητευτικό 2015, όπου τα έσοδα μειώθηκαν κατά 3% και τα συνολικά κέρδη κατά 15%.

Στο πλαίσιο αυτό, η δεκάδα των πιο ισχυρών παικτών είναι οι εξής: 
 
10. Baxter International
 
Έσοδα 2016: 10,2 δισ. δολ.
 
Η αμερικανική εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης Baxter International είναι ένας πασίγνωστος κατασκευαστής ιατρικών συσκευών, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη λύσεων για νεφρικές παθήσεις, αιμορροφιλία και ανοσολογικές διαταραχές.  Η εταιρεία σημείωσε αύξηση 2% στις παγκόσμιες πωλήσεις από το 2015. Μεταξύ των πιο σημαντικών  προϊόντων που λάνσαρε το 2016 ήταν το Hemopatch, ένα προηγμένο χειρουργικό έμπλαστρο και το γενικό εμβόλιο  Vancomycin. Η Baxter ελπίζει να επεκτείνει περαιτέρω την παραγωγή γενόσημων εμβολίων το 2017 με την εξαγορά της Claris Injectables Ltd.
 
9. Stryker
 
2016 έσοδα: 10,9 δισ. δολάρια
 
Όταν ιδρύθηκε για πρώτη φορά η Stryker Corporation, αρχικά επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ορθοπεδικών συσκευών, όπως κινητών νοσοκομειακών κλινών και κοπτικών. Κατά τη διάρκεια της 60ετής ιστορίας της, η εταιρεία επεκτάθηκε σε άλλους τομείς: ιατρικά και χειρουργικά (MedSurg),  νευροτεχνολογία και  σπονδυλική στήλη. Το 2016, η αύξηση των πωλήσεων της ήταν κατά 13,9%, η οποία ενισχύθηκε περαιτέρω με στρατηγικές εξαγορές, όπως τα προϊόντα Sage, τα οποία αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα μίας χρήσης για μονάδες εντατικής θεραπείας, το Physio-Control που   αναπτύσσει απινιδωτές και το Stanmore Implants Worldwide και κατασκευάζει εμφυτεύματα για αντικατάσταση άκρων και αρθρώσεων.
 
 8.Cardinal Health 

Έσοδα 2016: 12,4 δισ. δολάρια
 
Η αμερικανική εταιρεία ιατρικής περίθαλψης Cardinal Health προμηθεύει  νοσοκομεία σε ολόκληρο τον κόσμο με προϊόντα περιποίησης τραυμάτων, χειρουργικά, εργαστηριακά, ενώ διαθέτει και οικιακά προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης. Η εταιρεία σημείωσε σημαντική αύξηση ύψους 19% στα συνολικά έσοδα (συμπεριλαμβανομένου του φαρμακευτικού τομέα) σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2015. Δύο εξαγορές (εταιρείες ιατρικών συσκευών)  πραγματοποίησε πρόσφατα αυτές των Cordis και naviHealth.
 
7. Becton Dickinson
 
2016 έσοδα:12,5 δισ. δολάρια
 
Η Becton Dickinson είναι μια αμερικανική εταιρία ιατρικής τεχνολογίας, με έδρα το New Jersey. Η εταιρεία αναπτύσσει ιατρικές συσκευές, εργαστηριακά όργανα και διαγνωστικά προϊόντα τα οποία προωθεί σε νοσοκομεία, εργαστήρια και κλινικές σε περισσότερες από 190 χώρες. Στο τέλος του 2016, η Becton Dickinson ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή αύξηση των εσόδων κατά 21,4%, λόγω του συνδυασμού των ισχυρών πωλήσεων, του ποικίλου χαρτοφυλακίου και μιας νέας κοινοπραξίας με την Apax Partners .
 
6. Siemens (Υγεία)
 
Έσοδα 2016: 14,1 δισ. δολ.
 
Αυτή η πολυεθνική εταιρία ετερογενών δραστηριοτήτων μετονόμασε το τμήμα της υγειονομικής περίθαλψης από τη Siemens Healthcare στη Siemens Healthineers το 2016. Αυτός ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης διαθέτει ένα  χαρτοφυλάκιο ιατρικής απεικόνισης και εργαστηριακής διάγνωσης και επί του παρόντος εργάζεται για να αξιοποιήσει την επιστημονική και μηχανική τεχνογνωσία του για να επεκταθεί σε ψηφιακές υπηρεσίες,  μοριακής διάγνωσης κ.λπ..
 
 5. Philips  
 
Έσοδα 2016: 16 δισ. δολάρια
 
Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης της πολυεθνικής αναπτύσσεται εκτός από τις  ιατρικές συσκευές σε έναν αριθμό θεραπευτικών περιοχών, όπως η αναισθησία, η ογκολογία και η καρδιολογία. Η εταιρεία σημείωσε αύξηση 3% στις πωλήσεις το 2016  
 
4. Fresenius 

Έσοδα 2016: 18 δισ. δολ.
 
Η γερμανική εταιρεία ιατρικών συσκευών Fresenius Medical Care ειδικεύεται κυρίως στην ανάπτυξη ιατρικών προμηθειών για τη θεραπεία ασθενών με νεφρικές (νεφροπαθείς) ασθένειες, ιδιαίτερα για τη βοήθεια της αιμοκάθαρσης. Η εταιρεία  πέτυχε αύξηση 7% στις πωλήσεις της το 2016 . Επίσης, αυξήθηκε το εργατικό δυναμικό από 104.033 το 2015 σε 109.319 το 2016, αύξηση 5%. Η Fresenius Medical Care σκοπεύει να ενισχύσει τα ετήσια έσοδα της σε 28 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020.
 
3. GE Healthcare
 
Έσοδα 2016: 18,2 δισ. δολάρια
 
Στις τρεις πρώτες εταιρείες ιατρικών συσκευών στον κόσμο, είναι η General Electric  . Η εταιρεία παράγει ιατρικές συσκευές για ακτινογραφίες, μηχανές υπερήχων, ενώ αναπτύσσει και συσκευές που βοηθούν στην έρευνα και την καινοτομία στα φάρμακα και στα βιοφάρμακα. 

Η εταιρεία στοχεύει να αναπτυχθεί επεκτείνοντας περαιτέρω την παρουσία της στις αναδυόμενες αγορές και την Κίνα.  
 
2. Johnson & Johnson

2016 έσοδα: 25,1 δισ. δολάρια
 
Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ιατρικών συσκευών που περιλαμβάνεται στον κατάλογο είναι τα αμερικανικά βιοφαρμακευτικά, καταναλωτικά αγαθά και ιατρικές συσκευές Giants Johnson & Johnson. θυγατρικές της είναι οι εταιρείες Ethicon, Acclarent και DePuy Synthes. Αναπτύσσει και κατασκευάζει προϊόντα σε διάφορες περιοχές θεραπείας: ορθοπεδικά, καρδιαγγειακά, διαβήτη, φροντίδα όρασης και χειρουργική επέμβαση. Η εταιρεία σημείωσε αύξηση 2,6% στα έσοδα το 2016 και σκοπεύει να οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη το 2017 μέσω μεγαλύτερης καινοτομίας, διαχείρισης χαρτοφυλακίου και επέκτασης σε αναδυόμενες αγορές.
 
1. Medtronic

 2016 έσοδα: 29 δισ. δολάρια
 
Η κορυφαία εταιρεία ιατρικών συσκευών στον κόσμο, η Medtronic, παρουσίασε μια εκπληκτική αύξηση 42% στα έσοδα σε σύγκριση με τα 2015 (20,3 δισ. Δολάρια). Λειτουργεί σε περισσότερες από 140 χώρες και απασχολεί περισσότερα από 100.000 άτομα . Μεγάλο μέρος της ανάπτυξης του 2016 μπορεί να αποδοθεί στην ολοκλήρωση μιας πολύ επιτυχημένης εξαγοράς της εταιρίας medtech Covidien.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι παραλήρημα ασθενών μετά από έμφραγμα επιδεινώνει την έκβασή τους
Nέος Κώδικας Φαρμακευτικής Δεοντολογίας
18 Απριλίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών