Βασιλεία, Ελβετία.

“Το κίνητρο να αναλάβω τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Novartis δεν ήταν μόνο το οικονομικό.

Είμαι γιατρός Δημόσιας Υγείας και θεωρώ πως από τη συγκεκριμένη θέση μπορώ να προσφέρω περισσότερο στην αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων”.

Με τα λόγια αυτά, ο Vas Narasimhan περιέγραψε, μεταξύ άλλων, την πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ως επικεφαλής ενός γίγαντα της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Συμπληρώνοντας έναν χρόνο στο τιμόνι της Novartis, παρουσίασε την Τετάρτη τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας μαζί με τα κορυφαία στελέχη που τον πλαισιώνουν (φωτογραφίες).

Έδωσε το στίγμα και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει, αποπνέοντας φρεσκάδα και επιβεβαιώνοντας πως μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις αφήνουν πεδίο σε ελπιδοφόρους νέους μάνατζερς.

Καινοτόμα

Ο κ. Narasimhan τόνισε πως η εταιρεία στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων γονιδιακών θεραπειών, σχολιάζοντας πως έχουν γίνει μεγάλα βήματα, ώστε ο στόχος να επιτευχθεί.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου κατά τη χρήση του 2018.

Από αυτά, προκύπτει πως οι καθαρές πωλήσεις της Novartis σημείωσαν πέρυσι αύξηση κατά 5% και ανήλθαν σε 51,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αύξηση

Καταγράφηκε αύξηση όγκου κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες, η οποία αποδίδεται στις πωλήσεις του Cosentyx και τεσσάρων ακόμη φαρμακευτικών προϊόντων (Eltrombopag, dabrafenib και trametinib, sacubitril/ valsartan και  ομαλιζουμάμπη.).

Τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 12,6 δισ. δολάρια για τη χρήση που πέρασε από 7,7 δισ. το 2017. 

Οι  καθαρές πωλήσεις της Alcon αυξήθηκαν κατά 5%, φτάνοντας στα 7,1 δισ. δολάρια, ενώ της Sandoz μειώθηκαν κατά 3%, στα 9,9 δισ. δολάρια.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα