Η μεγάλη αύξηση των πωλήσεων στα συνταγογραφούμενα φάρμακα ενίσχυσε τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου στην Johnson & Johnson, παρά την πανδημία που μείωσε τις πωλήσεις σε σειρά προϊόντων που χρησιμοποιούνται στα χειρουργεία αλλά και σε ιατρικό εξοπλισμό.

Την ίδια στιγμή, τα κέρδη υποχώρησαν κατά 57% λόγω των υψηλότερων ερευνητικών δαπανών, καθώς και των δικαστικών διαφορών και άλλων εφάπαξ χρεώσεων συνολικού ύψους 2,4 δισ. δολ.

Η έκθεση της J & J δεν έδωσε καμία ενημέρωση σχετικά με το εμβόλιο για τον Κορωνοϊό. Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος Alex Gorsky δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει αποτελέσματα από την τελευταία φάση των κλινικών δοκιμών Πάντως, το εμβόλιο θα μπορούσε να γίνει το τρίτο που θα λάβει άδεια έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ, πιθανότατα τον Φεβρουάριο, μετά την Pfizer και την BioNTech. 

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προϊόντων υγείας στον κόσμο είχε καθαρό εισόδημα 1,74 δισ. δολ. ή 65 σεντ ανά μετοχή. Αυτό μειώθηκε από τα 4,01 δισ. δολ. ή 1,50 δολ. ανά μετοχή, που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 4,97 δισ. δολ. ή 1,86 δολ. ανά μετοχή. Τα έσοδα στις ΗΠΑ ανήλθαν συνολικά σε 11,81 δισ. δολ., λίγο κάτω από 10%, ενώ τα διεθνή έσοδα αυξήθηκαν 7%, στα 10,67 δισ. δολ.

Η εταιρεία New Brunswick που βρίσκεται στο New Jersey, δήλωσε ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 μείωσαν τις πωλήσεις για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα καταναλωτικά προϊόντα προσωπικής υγιεινής, εκτός από τα προϊόντα στοματικής φροντίδας. Την ίδια στιγμή, παρά τη σημαντική ανανέωση της εμβληματικής σειράς των προϊόντων για τη φροντίδα των μωρών, οι πωλήσεις σε αυτό το τμήμα μειώθηκαν κατά 3%, στα 407 εκατ. δολ. Οι πωλήσεις των συνταγογραφούμενων φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 16,3%, στα 12,27 δισ. δολ. Ξεχώρισαν τα φάρμακα ανοσολογικής διαταραχής και τα φάρμακα για τον καρκίνο.

Οι πωλήσεις των καταναλωτικών προϊόντων προσωπικής υγιεινής  κινήθηκαν ανοδικά κατά 1,4% φτάνοντας έτσι στα 3,62 δισ. δολ. Οριακή μείωση από την άλλη σημείωσαν οι πωλήσεις των ιατρικών συσκευών και των διαγνωστικών για να διαμορφωθούν στα 6,59 δισ. δολ. Η J&J έδωσε την πρώτη της οικονομική πρόβλεψη για το 2021, επισημαίνοντας ότι αναμένει πωλήσεις από 90,5 δισ. δολ. έως 91,7 δισ. δολ. και προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή από 9,40 δολ. έως 9,60 δολ. Οι αναλυτές περιμένουν για το 2021 έσοδα από 88,59 δισ. δολ και προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της τάξης του 8,96 δολ.

Για το 2020, η Johnson & Johnson ανέφερε έσοδα 82,58 δισ. δολ. αυξημένα μόλις 0,6% από το 2019, και καθαρά έσοδα 14,71 δισ. δολ., που ήταν κατά 2,7% χαμηλότερα από τα καθαρά έσοδα του 2019.

 

 

Πηγές:
AP

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις