Τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες φαρμακευτικών εταιρειών και επιχειρήσεων με ιατρικές συσκευές ανέφεραν ότι οι εταιρείες τους προσπαθούν να πραγματοποιήσουν επενδύσεις τους επόμενους 12-24 μήνες, είτε για να αναβαθμίσουν τα παλιά εργαλεία τους είτε για να αγοράσουν νέο εξοπλισμό, σύμφωνα με νέα έκθεση της PMMI Business Intelligence. Αυτές οι αποφάσεις, προς τις οποίες έχει ωθήσει και ο Κορωνοϊός θα βασίζονται στην τεχνολογία, τον αυτοματισμό, στο κόστος και στην απόδοση της επένδυσης (ROI). 

Αυτοματισμός: Πάνω από το 60% των εταιρειών φαρμακευτικής επεξεργασίας και συναφών υπηρεσιών δήλωσαν ότι, εάν τους δοθεί η ευκαιρία, θα επιλέξουν να αυτοματοποιήσουν τις δραστηριότητές τους, ενώ και η απομακρυσμένη πρόσβαση έχει γίνει πλέον απαραίτητη.

Παράλληλα, οι εταιρείες επενδύουν σε προηγμένα μηχανήματα για να αυξήσουν την ταχύτητα συσκευασίας και να βελτιώσουν την αποδοτικότητά τους. Παραδείγματα αυτόματου εξοπλισμού γραμμής περιλαμβάνουν:

  • Συστήματα επισήμανσης που εφαρμόζουν ετικέτες περιτυλίγματος ή ετικέτες χαρτιού σε ένα δοχείο με ταχύτητες έως 600+ ανά λεπτό.
  • Τεχνολογία Form-Fill-Seal, η οποία χρησιμοποιεί ένα μόνο εξοπλισμό για να σχηματίσει ένα πλαστικό δοχείο, να γεμίσει το δοχείο και να παρέχει μια αεροστεγή σφράγιση
  • Η αυτόματη συσκευασία σε σχήμα κυψελών βελτιώνει την απόδοση στη γραμμή παραγωγής, διατηρώντας ταυτόχρονα την ποιότητα.
  • Η Ψηφιακή Τεχνολογία, το IoT και το Blockchain βοηθούν τις εταιρείες να συνδέσουν τα μηχανήματά τους με έξυπνες συσκευές, να αντιμετωπίσουν σφάλματα ή να τα αναφέρουν, να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες, να αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα σε όλα τα μηχανήματα και να καταγράψουν όλη την αλυσίδα εφοδιασμού.
  • Η αυτοθεραπεία έχει γίνει πιο συνηθισμένη και επομένως έχει αυξηθεί η παραγωγή συσκευών που βοηθούν σε αυτή, καθώς και των προγεμισμένων συριγγών.
  • Τα εξατομικευμένα φαρμακευτικά προϊόντα αυξάνουν τη ζήτηση για μηχανήματα που μπορούν να συσκευάσουν μικρότερες παρτίδες σε μικρότερο χρόνο παράδοσης. Αυτές οι παρτίδες απαιτούν συχνά ευέλικτο και γρήγορο προγραμματισμό από τους κατασκευαστές φαρμακευτικών προϊόντων.
  • Ψηφιακές συσκευασίες που εξασφαλίζουν την ιατρική παρακολούθηση και  βελτιώνουν τα αποτελέσματα των ασθενών.
  • Ευέλικτη παραγωγή όπου οι μηχανές μπορούν να αλλάξουν από το ένα μέγεθος προϊόντος στο άλλο γίνεται όλο και πιο επιθυμητή από τις εταιρείες συσκευασίας καθώς οι παραλλαγές προϊόντων συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται. Οι ερωτηθέντες επεσήμαναν ότι οι μηχανές που είναι φορητές ή κατάλληλες για μικρές παρτίδες θα αυξηθούν, καθώς η φαρμακευτική βιομηχανία κινείται προς τα πιο εξατομικευμένα φάρμακα.Η βιωσιμότητα, τέλος, σε ένα φιλικότερο περιβάλλον αποτελεί βασικό στόχο για πολλές εταιρείες, καθώς προσπαθούν να μειώσουν τα απόβλητα και να βελτιώσουν την αποδοτικότητα του κόστους. Η συσκευασία γίνεται πιο φιλική προς το περιβάλλον, με μεγαλύτερη έμφαση στο υλικό και την ανακύκλωση.

 

Πηγές:
packworld.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]