Kατά 2 δισ. δολάρια αναμένεται να αυξηθεί μέχρι το 2025 το μέγεθος της αγοράς των διαγνωστικών που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια αίματος φτάνοντας τα 6,1 δισ. δολάρια από 4. δισ. δολάρια που ήταν πέρσι.

Ο αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων σήψης, το υψηλό κόστος θεραπείας, η αύξηση του πληθυσμού των ατόμων τρίτης ηλικίας, η μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων στην κυκλοφορία του αίματος, η εντονότερη ζήτηση για γρήγορες διαγνωστικές τεχνικές και ο υψηλός επιπολασμός μολυσματικών ασθενειών είναι παράγοντες που θα συμβάλλουν σε αυτή την άνοδο. Από την άλλη πλευρά, παράγοντες όπως το υψηλό κόστος των αυτοματοποιημένων οργάνων και η έλλειψη εξειδικευμένων εργαστηριακών τεχνικών περιορίζουν την ανάπτυξη αυτής της αγοράς.

Η Βόρεια Αμερική θα συνεχίσει να κυριαρχεί στον κλάδο, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί στον αυξανόμενο πληθυσμό των ατόμων που ανήκουν στην τρίτη ηλικία, στην αύξηση των λοιμώξεων και στην παρουσία διακεκριμένων παικτών στην περιοχή.

Οι κυριότεροι παίκτες που δραστηριοποιούνται στην αγορά είναι οι Becton, Dickinson and Company (ΗΠΑ), Thermo Fisher Scientific, Inc. (ΗΠΑ), bioMérieux SA (Γαλλία), Luminex Corporation (ΗΠΑ), Danaher Corporation (ΗΠΑ), Bruker Corporation (ΗΠΑ), IRIDICA (ΗΠΑ), Roche Diagnostics (Ελβετία), T2 Biosystems, Inc. (ΗΠΑ), Anaerobe Systems, Inc. (ΗΠΑ), OpGen, Inc. (Αμερική), Meditech Technologies India Private Limited (Ινδία), Carl Zeiss AG (Γερμανία), Nikon Corporation (Ιαπωνία), BINDER GmbH (Γερ

Πηγές:
marketsandmarkets

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανδρική Υπογονιμότητα: Σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων;
Γιατρός του νοσοκομείου "Αττικόν": Κρίθηκε εσφαλμένη ιατρικά η διασωλήνωση του Δ. Καλλιάνου
Οδηγός για τις αλλεργίες και την κλιματική αλλαγή