ΥΠΕΡΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ......Η προσπάθεια να βρεθεί ένας καλος ενδοκρινολόγος μπορεί να είναι σαν λοταρία...

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΕΝΔΡΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΛΟΤΑΡΙΑ..... Η ενδοκρινολογία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα διαταραχών και, στο βαθμό...

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018, 19:37
HYPERPARATHYROIDISM SUPPORT AND INFORMATION


Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΕΝΔΡΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΛΟΤΑΡΙΑ.....

Η ενδοκρινολογία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα διαταραχών και, στο βαθμό που μπορώ να καταλάβω, δεν υπάρχει γενικό πρωτόκολλο σχετικά με το τι διδάσκεται κατά την διάρκεια της εξειδίκευσης. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι εκτός από το Big Two (θυρεοειδής και διαβήτης), πηγαίνοντας σε έναν ενδοκρινολόγο και υποθέτοντας ότι θα έχει καλή γνώση και εμπειρία του υπερπαραθυρεοειδισμού δεν είναι εγγυημένη.
Πολλοί από εμάς έχουν το πρόβλημα αυτό και είναι δύσκολο να ξέρουμε τι συμβουλή πρέπει να δώσουμε σε κάποιον που έχει ανάγκη βοήθειας.
Οι φίλοι συχνά ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν ”έναν εξαιρετικό ενδοκρινολόγο”, αλλά αυτό που είναι καλό για τις συγκεκριμένες ανάγκες τους μπορεί να μην είναι καλό για μας.
Μπορεί να είναι χρήσιμο να ελέγξετε αν ο γιατρός αναφέρει τον υπερπαραθυρεοειδισμό στην ιστοσελίδα του. Έχω παρατηρήσει ότι πολλοί ενδοκρινολόγοι δεν αναφέρονται καθόλου στους παραθυρεοειείς.
Διάβασα κάπου ότι πριν κλείσουμε ένα ραντεβού, θα πρέπει να τηλεφωνήσουμε και να ρωτήσουμε ειδικά αν ο γιατρός ασχολείται με περιπτώσεις υπερπαραθυρεοειδισμού και αν ναι, πόσους ασθενείς βλέπει κάθε μήνα. Δεν νομίζω ότι πολλοί γιατροί θα απαντήσουν σε αυτό ...
Εάν είστε τυχεροί να ζήσετε κοντά σε νοσοκομείο ή κλινική με τμήμα ειδικά για διαταραχές του θυρεοειδούς / παραθυρεοειδούς, αυτό θα πρέπει να είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης.
Και φυσικά οι εμπειρίες και οι συστάσεις άλλων μελών της ομάδας μας είναι οι πιο χρήσιμες από όλους: ελπίζουμε ότι θα αναπτυχθούμε και θα πάρουμε περισσότερες πληροφορίες από προσωπικές ιστορίες.
Έτσι, όπως είπα στην αρχή, ολόκληρη η διαδικασία μοιάζει πραγματικά με λαχειο. Dr.Γεώργιος Σακοράφας τονίζει πάντα στα άρθρα του πόσο ζωτικής σημασίας είναι να βρείτε έναν πραγματικά έμπειρο χειρούργο: η ίδια προϋπόθεση ισχύει για έναν ενδοκρινολόγο.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ