Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΕναλλακτικές θεραπείες

Για τις εναλλακτικές μορφές θεραπείας και τις έριδες μεταξύ κλασικών και εναλλακτικών ιατρών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 10779 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 988

Δημοσίευση: 17 Ιουνίου 2014

Είναι γεγονός ότι οι εναλλακτικές μορφές θεραπείας γίνονται αποδεκτές εν μέρει ακόμη και από τους κλασικούς γιατρούς. Υπάρχουν βέβαια πολλοί που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά τους και μιλούν ευθέως για ¨”τσαρλατανισμούς”, ενώ άλλοι πως αυτές μπορούν να βοηθήσουν μόνο σε κοινές αρρώστιες. Βέβαια, το θέμα μας είναι περισσότερο αν σχετίζεται η ψυχολογία με την πρόκληση ασθενειών και λιγότερο αν ένα βότανο μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο π.χ για τον καρκίνο. Εξάλλουν και πολλά φάρμακα αποδεικνύονται όχι μόνο αναποτελεσματικά αλλά επιβαρυντικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Κια πολλοί αυτόκλητοι σωτήρες της κλασικής ιατρικής σηκώνουν τα χέρια αναφορικά με την δύναμη του ανθρώπινου ψυχισμού. Κια οι δύο πλευρές, πάντως έχουν τα δίκια τους.

 • Απάντηση

Απαντήσεις

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1221

#1 Δημοσίευση: 17 Ιουνίου 2014

Οι κάθετες διαφωνίες μεταξύ κλασικών και εναλλακτικών ιατρών, η συχνή παραπληροφόρηση εις ότι αφορά τα επιτεύγματα και από τις δύο πλευρές αλλά και η άγνοια που επικρατεί για την σημασία της κλασικής και εναλλακτικιής ιατρικής, το μόνο που επιφέρει είναι ολοένα και περισσότερη σύγχυση μεταξύ των ασθενών, που από την μια προβαίνουν σε ανεξέλεγκτη χρήση φαρμάκων και από την άλλη προσπαθούν με κάθε είδους φυτικά σκευάσματα να εξωραίσουν την ασθένεια. Άκρα και τα δύο που δεν χρειαζόμαστε.

 • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 1039

#2 Δημοσίευση: 17 Ιουνίου 2014

Νομίζω και εγώ πως μια μέση λύση ενδείκνυται στην υπόθεση της διαμάχης μεταξύ κλασικών και εναλλακτικών ιατρών.

Μήπως θα έπρεπε να ανοίξει ένας πραγματικός διάλογος μεταξύ τους, πέρα από συμφέροντα και φτηνές αντπαραθέσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την υγεία του ανθρωπίνου σώματος?

 • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 1039

#3 Δημοσίευση: 17 Ιουνίου 2014

Εγώ πάντως έχω βρει πολλές λύσεις στην ομοιοπαθητική, που δεν θα μπορούσαν να πετύχω με την αλόγιστη χρήση χημικών σκευασμάτων.....

 • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1221

#4 Δημοσίευση: 17 Ιουνίου 2014

Θα επιμείνουμε στον συγκερασμό των απόψεων και των δύο πλευρών που δεν θα χαρακτηρίζαμε πως βρίσκονται απόλυτα απέναντι....

 • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 306

#5 Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2014

Εγώ πάντως πιστεύω πως υπάρχει απόσταση μεταξύ κλασικών και εναλλακτικών γιατρών. Η απόσταση δε αυτή μεγαλώνει όταν δεν γίνονται αποδεκτές απόψεις που σχετίζονται με την θεραπεία με βότανα από την μια μεριά ή εξειδικευμένα νέ α φάρμακα από την άλλη, με τις αντίστοιχες δικαιολογίες.

 • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1221

#6 Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2014

Διάλογος....διάλογος για τα νέα ιατρικά δεδομένα και σύγκλιση κατά το δοκούν! έχουμε περάσει σε άλλη εποχή όπου τα πάντα πρέπει να μπαίνουν σε συζήτηση. Αλλιώς, η επιζητούμενη θεραπεία θα αποτελεί σε λίγο άπιαστο όνειρο από τις πολλές αντιθέσεις!

 • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 278

#7 Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2014

Λόγο αυτοάνωσης νόσου, έχω κάνει πολλές δοκιμές και με κλασσικά φάρμακα και με πολλές εναλλακτικές μεθόδους. Σε καμία μέθοδο δεν υπάρχει οριστική θεραπεία.

Ακόμα κανένας δεν μπορεί να λύσει τα μυστήρια του μυαλού και να δώσει τις σωστές απαντήσεις. Οι επιστήμες δεν μπορούν να δίνουν λύσεις και ακόμα κανένας άλλος.

Είναι στο χέρι μας να δούμε τι συμβαίνει με ειλικρίνεια μέσα μας. Να δυναμώσουμε εσωτερικά, να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας και το σώμα μας να θεραπεύει τα κύτταρα του κάθε μέρα. …

αλλά αυτό είναι πολύ μεγάλη κουβέντα και δεν ξέρω αν θα ενδιέφερε κάποιον.

 • Απάντηση

preeti
Μέλος

Εγγραφή: 19/6/2014
Δημοσιεύσεις: 9

#8 Δημοσίευση: 19 Ιουνίου 2014
Τροποποίηση: 19 Ιουνίου 2014

Καλή αρχή σ’ αυτήν την πρωτοβουλία για να ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ εναλλακτικών θεραπευτών/ιατρών και σύγχρονων ιατρών.
Δεν χρησιμοποιώ τον όρο κλασικών ιατρών γιατί κλασικοί ιατροί ήταν ο Ιπποκράτης και οι μαθητές του που θεράπευαν τον α-σθενή λαμβάνοντας υπόψη τους και τις τρεις υποστάσεις του ανθρώπου, την ψυχή, το πνεύμα και το σώμα του.
Η σύγχρονη ιατρική έχει επικεντρωθεί μόνο στο σώμα με αποτέλεσμα να είναι αποτελεσματική μόνο στα οξεία προβλήματα και όχι στις χρόνιες παθήσεις.
Η συνεργασία και των δύο προσεγγίσεων θα οδηγήσει στην πραγματική θεραπεία του α-σθενούς. Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος!

 • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1221

#9 Δημοσίευση: 19 Ιουνίου 2014

Πολύ σωστή η προσέγγιση preeti αλλά και αναγκαία η διεκρίνιση περί της κλασσικής ιατρικής του Ιπποκράτη. Εμείς απλά κάναμε αυτόν τον διαχωρισμό για να δώσουμε μια εικόνα των διαφορών. Σαφώς κια οι κλασικοί ιατροί της αρχαιότητας λάβαναν υπόψιν τους μαζί ψυχή, σώμα και πνεύμα. Ίσως το γεγονός της απουσίας αυτού του συνδυασμού στην διαδικασία της θεραπείας σήμερα και η επικέντρωση αποκλειστικά στο σώμα να έχει επιφέρει αυτό το έλλειμμα στην διάγνωση αλλά πάνω απ΄όλα στην πρόληψη. Το κενό αυτό μπορεί να το καλύψει η εναλλακτική ιατρική.

 • Απάντηση

preeti
Μέλος

Εγγραφή: 19/6/2014
Δημοσιεύσεις: 9

#10 Δημοσίευση: 19 Ιουνίου 2014

Συμφωνώ απόλυτα. Εύχομαι και οι δύο πλευρές - απολύτως απαραίτητες για την πρόληψη και την θεραπεία - να κάτσουμε σύντομα στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε! Στις περισσότερες χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης αυτό συμβαίνει, και μάλιστα οι εναλλακτικές θεραπείες καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

 • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 288

#11 Δημοσίευση: 19 Ιουνίου 2014

Αρχική δημοσίευση #8:
Καλή αρχή σ’ αυτήν την πρωτοβουλία για να ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ εναλλακτικών θεραπευτών/ιατρών και σύγχρονων ιατρών. Δεν χρησιμοποιώ τον όρο κλασικών ιατρών γιατί κλασικοί ιατροί ήταν ο Ιπποκράτης και οι μαθητές του που θεράπευαν τον α-σθενή λαμβάνοντας υπόψη τους και τι...

Αγαπητέ preeti,

Κατά την γνώμη μου είναι τραγικό να υπάρχει διαχωρισμός. Ο άνθρωπος είναι μοναδικός και ο θεραπευτής το ίδιο.

Μου άρεσε πολύ που μίλησες για «τις τρεις υποστάσεις του ανθρώπου, την ψυχή, το πνεύμα και το σώμα»

Η μοναδική επιστήμη που έθεσε τέτοιες βάσεις, μετά τον Ιπποκράτη είναι ο Rudolf Steiner, που δημιούργησε την ανθρωποσοφιστική επιστήμη. Πολλά μπορώ να γράψω για αυτό και πως με βοήθησε καθολικά να αντιμετωπίσω θέματα με την υγεία μου και την ύπαρξη μου στο σύνολο της.

http://anthroposophiahellas.blogspot.gr

 • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1221

#12 Δημοσίευση: 20 Ιουνίου 2014

Η συνεργασία συμβατικής - εναλλακτικής ιατρικής είναι η μόνη διέξοδος για την αποφυγή πρόσθετων προβλημάτων στις ασθένειες. Η όποια συνέχιση της αντιπαλότητας, περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα κια λύσεις δεν προσφέρει. Συνεργασία, λοιπόν, και ας υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία και προσέγγιση.

 • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 278

#13 Δημοσίευση: 20 Ιουνίου 2014

Άλλωστε οι ασθενείς το ξέρουν αλλά όσο δεν υπάρχει θέληση από του επαγγελματίες, τότε θα είναι το αναγκαίο κακό στην ζωή μας.

Δεν θα μπορέσουν ποτέ να γίνουν οι ‘φίλοι’ που θα τους λέμε όλα τα ενοχλήματα που νιώθουμε. Οι ασθενείς (αν όχι όλοι οι άνθρωποι) θέλουν κάπου να βασίζονται για να λύσουν το αίνιγμα που έχει προκύψει στην ζωή τους.

Οι θεραπευτές έχουν πάρει ‘όρκο’ να υπηρετούν αυτόν τον σκοπό.

 • Απάντηση

preeti
Μέλος

Εγγραφή: 19/6/2014
Δημοσιεύσεις: 9

#14 Δημοσίευση: 20 Ιουνίου 2014

Όταν ένας άνθρωπος θέλει πραγματικά να αναλάβει την ευθύνη της υγείας του, τότε ο κατάλληλος θεραπευτής/ιατρός θα βρεθεί στο δρόμο του για να τον συμβουλέψει σωστά.
Είναι πολύ σημαντικό όμως να κατανοήσουμε πως την ευθύνη της υγείας μας την έχουμε εμείς και εμείς πρέπει να συμμετέχουμε στην θεραπεία μας. Όσο όμως μεταφέρουμε όλη την ευθύνη στους θεραπευτές τότε αληθινή ίαση δεν πρόκειται να υπάρξει.

 • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 278

#15 Δημοσίευση: 20 Ιουνίου 2014
Τροποποίηση: 20 Ιουνίου 2014

Έχεις τόσο δίκαιο preeti σε αυτό που λες. Δεν θα έπρεπε οι ιατροί/ θεραπευτές να εξηγούν στους ασθενής την δύναμη που έχει το μυαλό και η ψυχή τους?

Ακόμα και οι χρόνια πάσχοντες που έχουν καταλάβει αυτήν την δύναμη διαχειρίζονται καλύτερα την κατάσταση και τα επίπεδα της υγείας τους και είναι ποιο καλά.

Αλλά δεν έχω ακούσει κανέναν να το λέει, ίσως κάποιοι θεραπευτές που πραγματικά το πιστεύουν, πάντως οι γιατροί σίγουρα όχι.

 • Απάντηση

preeti
Μέλος

Εγγραφή: 19/6/2014
Δημοσιεύσεις: 9

#16 Δημοσίευση: 20 Ιουνίου 2014

Η ανακάλυψη της εσωτερικής σου δύναμης δεν είναι μια νοητική διαδικασία. Είναι βιωματική διαδικασία που γίνεται μέσα από τον διαλογισμό. Υπάρχουν πολλές τεχνικές διαλογισμού που μπορούν να βοηθήσουν να ξανα ανακαλύψεις τον πραγματικό σου εαυτό. Μόλις γίνει αυτό θα το νιώσεις και κανένας δεν θα μπορεί να σε πείσει για το αντίθετο. Χρειάζεται όμως ένας σωστός δάσκαλος να σου δείξει την τεχνική γιατί υπάρχουν και τεχνικές που σε πηγαίνουν στην χώρα της φαντασίας καί όχι μέσα σου, στην δική σου δύναμη!

 • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1221

#17 Δημοσίευση: 20 Ιουνίου 2014

Σίγουρα χρειάζεται η κατάλληλη βοήθεια από έναν δάσκαλο. Ο διαλογισμός πάντως είναι και υπόθεση προσωπική, καθώς ο κάθένας μπορεί να αντλήσει από την εσωτερική του δύναμη αρκεί κάποιες στιγμές να ησυχάζει. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι δυνάμεις που υπάρχουν για την ανακάλυψη του εσώτερου εαυτού μας είνια ανεξάντλητες.

 • Απάντηση

μιχαηλ
Μέλος

Εγγραφή: 21/6/2014
Δημοσιεύσεις: 2

#18 Δημοσίευση: 21 Ιουνίου 2014

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, ΤΩΡΑ ΑΝΕΡΓΟΣ. ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΕΠΙ 25 ΕΤΗ ΣΕ ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΟΠΟΥ ΓΙΑΤΡΟΣ ΗΤΑΝ ΟΣΤΕΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ. ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΜΥΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΑ 25 ΕΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΤΕΟΠΑΘΟΛΟΓΟ. ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΣΤΕΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΤΑΞΗ ΣΤΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ. ΓΕΝΙΚΑ Η ΟΣΤΕΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ, ΠΟΝΩΝ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΥΧΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ, ΟΠΩΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ, ΖΑΛΑΔΕΣ, ΙΛΙΓΓΟΙ, ΜΟΥΔΙΑΣΜΑΤΑ ΚΛΠ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΤΟΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ: ΑΠΟ ΝΗΠΙΑ ΕΩΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ, ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ. Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ή ΟΣΤΕΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΜΕ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ( MANIPULATION) ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΤΑΞΕΩΝ ( ADJUSTMENTS) ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΠΟΝΔΥΛΩΝ ( ΟΣΤΕΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ). ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, ΚΑΝΑΔΑ, ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑΣ.

 • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1221

#19 Δημοσίευση: 23 Ιουνίου 2014

Ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες μιχαηλ. Σαφώς και η εναλλακτική ιατρική σχετίζεται και με την θεραπευτική ιανότητα των χεριών με ασκήσεις ανάταξης του σώματος. Γνωρίζω τέτοιον θεραπευτή που γλύτωσε πολλούς ασθενείς από επέμβαση στην μέση λόγω κοίλης. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολλές δυνατότητας για απτελεσματικές παρεμβάσεις στο σώμα του καθενός προκειμένου να αποφευχθεί το νυστέρι. Φυσικά μέχρι εκεί που αυτό είναι εφικτό.

 • Απάντηση

μιχαηλ
Μέλος

Εγγραφή: 21/6/2014
Δημοσιεύσεις: 2

#20 Δημοσίευση: 23 Ιουνίου 2014

ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ, ΕΔΩ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ. Η ΟΣΤΕΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ. ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΩΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΟΣΤΕΟΠΑΘΟΛΟΓΟΥ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ. ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ( ΗΠΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΛΠ.) ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.

 • Απάντηση
Σελίδες: Επόμενη
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

566 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 30 ακόμη θάνατοι566 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 30 ακόμη θάνατοι

Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, τα 256 αφορούν την Αττική και τα 72 τη Θεσσαλονίκη.... Περισσότερα »

CoViD-19: 100% αποτελεσματικό το νέο ρωσικό εμβόλιοCoViD-19: 100% αποτελεσματικό το νέο ρωσικό εμβόλιο

Οι κλινικές μελέτες διενεργήθηκαν τον Νοέμβριο και η μαζική παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο.... Περισσότερα »

Οι νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊούΟι νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Τι προκύπτει από τις επικαιροποιημένες πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από το Γερμανικό Ινστιτιτούτο “Robert Koch”.... Περισσότερα »

Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep diveVideo - Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep dive

Σε μία κρίσιμη συγκυρία και εν μέσω της σοβαρής κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνει η χώρα και ο πλανήτης, το Iatronet.gr διοργάνωσε – για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά – τo Συνέδριο Pharma Transformation. Κατά ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube