Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

H Ένωση Ασθενών Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 10270 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1192

Δημοσίευση: 21 Μαΐου 2020
Τροποποίηση: 21 Μαΐου 2020

Με αφορμή την 20η Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους θεσμικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς και επιχειρηματικούς εταίρους για την από κοινού χάραξη και υλοποίηση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού που θα προάγει την κλινική έρευνα στην Ελλάδα και θα αντιμετωπίσει παθογένειες πολλών ετών.

Οι κλινικές μελέτες αποτελούν μοχλό καινοτομίας και συμβάλουν στην περαιτέρω κατάρτιση του επιστημονικού και ερευνητικού δυναμικού της χώρας.

Οι συμμετέχοντες ασθενείς απολαμβάνουν ταχεία πρόσβαση σε νέες και καινοτόμες θεραπείες με δωρεάν και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, εξασφαλίζουν χωρίς κόστος τη φαρμακευτική τους αγωγή, καθώς και εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα.

Σε αυτή τη διαδικασία δεν υπάρχει καμία απολύτως επιβάρυνση για τον ίδιο τον ασθενή ή το ασφαλιστικό ταμείο. Επιπρόσθετα, υπό το πρίσμα της εθνικής οικονομίας, προσελκύονται νέες επενδύσεις και διεθνή κεφάλαια και ενισχύονται η απασχόληση και η επιχειρηματικότητα.

Ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας του Ε.Ο.Φ. για τις κλινικές μελέτες, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας έχει υποβάλει δημόσια τις προτάσεις της και δηλώνει παρούσα στο διάλογο για την επόμενη ημέρα, στους παρακάτω άξονες:

- Παρά την κατάργηση της έγκρισης των Επιστημονικών Επιτροπών των νοσοκομείων, απαιτείται περαιτέρω επιτάχυνση των χρόνων και απλοποίηση των διαδικασιών έγκρισης σε όλα τα στάδια (ΕΟΦ, ΕΕΔ, υπογραφή της σύμβασης από τα νοσοκομεία, πρόσληψη συμμετεχόντων).
- Λογοδοσία για περιπτώσεις παρακώλησης της διαδικασίας έγκρισης ή της διεξαγωγής τους (μη σύγκληση του Δ.Σ. του νοσοκομείου, διοικητικές αποφάσεις που δυσχεραίνουν τις διαδικασίες, αδιαφορία ή άρνηση της διοίκησης για την κλινική έρευνα).
- Συμμετοχή των ασθενών στο σχεδιασμό των κλινικών μελετών από τα πρώτα στάδια, όπως γίνεται σε πολλές χώρες στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ κ.λπ.
- Διασφάλιση της διαφάνειας των αποτελεσμάτων και της πρόσβασης των ασθενών στη θεραπεία μετά το τέλος της έρευνας.
- Αυστηρή τήρηση του ιατρικού απορρήτου και διαφύλαξη των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των συμμετεχόντων.
- Διασφάλιση της εύκολης και με κατανοητό τρόπο πρόσβασης των ασθενών σε πληροφορίες για τις κλινικές μελέτες και τα δικαιώματά τους

H χώρα μας έχει τις απαιτούμενες βάσεις για να πραγματοποιήσει το άλμα και να βρεθεί στο επίκεντρο των κλινικών μελετών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Διαθέτει εξαιρετικό επίπεδο τεχνογνωσίας και εγκαταστάσεων, μεγάλο αριθμό διαγνωστικών κέντρων και άρτια καταρτισμένο επιστημονικό και ερευνητικό δυναμικό στα πανεπιστήμια, τα ερευνητικά κέντρα και τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η πολιτική βούληση και η συνεργασία όλων των εταίρων συνιστούν τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση αυτών των συγκριτικών πλεονεκτημάτων προς όφελος της υγείας των πολιτών.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1340

#1 Δημοσίευση: 21 Μαΐου 2020

Ο εθνικός σχεδιασμός για την κλινική έρευνα είναι βασική προϋπόθεση για τις κλινικές μελέτες.

Συμφωνώ απόλυτα με την θέση της Ένωσης Ασθενών ότι οι κλινικές μελέτες αποτελούν μοχλό καινοτομίας και συμβάλουν στην περαιτέρω κατάρτιση του επιστημονικού και ερευνητικού δυναμικού της χώρας.

Γι΄αυτό και μόνο τον λόγο πρέπει να υποστηρίζονται σθεναρά.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Μείωση θνησιμότητας CoViD-19 με πλάσμα ιαθέντωνΜείωση θνησιμότητας CoViD-19 με πλάσμα ιαθέντων

Πολύ θετικά είναι τα αποτελέσματα δύο μελετών από τις ΗΠΑ για τη θεραπεία, η οποία δοκιμάζεται και στην Ελλάδα.... Περισσότερα »

Κινέζικο εμβόλιο για Covid-19 έχει ''99% πιθανότητες επιτυχίας''  Κινέζικο εμβόλιο για Covid-19 έχει ''99% πιθανότητες επιτυχίας''  

Πέντε εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί από κινεζικές εταιρείες δοκιμάζονται σε ανθρώπους.... Περισσότερα »

Κορωνοϊός: 2 νέα κρούσματα - κανένας νέος θάνατος Κορωνοϊός: 2 νέα κρούσματα - κανένας νέος θάνατος

Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων έχει εμφανώς πτωτική τάση, ενώ το πιο αισιόδοξο στοιχείο είναι η μείωση των διασωληνωμένων και η απουσία νέων θανάτων.... Περισσότερα »

Για όσους πιστεύουν πως δεν υπάρχει κορωνοϊός...Για όσους πιστεύουν πως δεν υπάρχει κορωνοϊός...

Ο SARS - COV 2 σάρωσε την Ευρώπη, με αξιοσημείωτη αύξηση της αναμενόμενης θνησιμότητας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του δικτύου "EuroMOMO".... Περισσότερα »

Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες για την απώλεια βάρουςVideo - Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες για την απώλεια βάρους

Καθώς βαδίζουμε προς την κανονικότητα, αναλογιζόμαστε το βάρος μας και αναζητούμε την ιδανική δίαιτα. "Επιτυχημένη δίαιτα είναι αυτή που θα σε κάνει να την ακολουθήσεις". Το πιο σημαντικό δεν είναι ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube