Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

H μάχη του ασθενή και η συνειδητοποίηση της φθοράς

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 19820 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1316

Δημοσίευση: 18 Νοεμβρίου 2019

Αρχικά είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία καθώς μέχρι τώρα το σώμα δεν είχε νοσήσει. Η μη αποδοχή της φθοράς κάνει την εμφάνισή της πρώτα απ όλα. Στην συνέχεια, μετά το πρώτο σοκ, ακολουθεί η απορία αλλά και ο θυμός του τύπου ”γιατί σε μένα?” η οργή με τον φόβο μαζί. Σύντομα όμως έρχεται η αποδοχή, τουλάχιστον στα πρώτα της στάδια. Είναι η στιγμή όπου επαφιόμαστε στην κρίση του θεράποντος ιατρού, στην πρόγνωσή του αλλά και τα πρώτα καθησυχαστικά του λόγια. Ακούμε με πολύ προσοχή και προσπαθούμε να πιαστούμε από κάτι θετικό. Εκείνες ακριβώς τις στιγμές ξεχνάμε τις δυνάμεις μας αλλά και το ψυχικό μας οπλοστάσιο. Έχουμε χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια μας, η λογική δεν λειτουργεί.

Και όμως: αυτές τις στιγμές είναι που πρέπει να επιδείξουμε ψυχραιμία. Πρέπει να ανασυντάξουμε γρήγορα τις δυνάμεις μας και να μην αφήσουμε τον χρόνο ανεξέλεγκτο να μας εξαπατά. Ο χρόνος είναι πολύτιμος ακόμη και αυτές τις στιγμές. Πρέπει να μάθουμε για την ασθένεια αλλά πάνω απ΄όλα να μην λυγίσουμε. Τα ενδιαφέροντά μας πρέπει να συνεχιστούν, ο κόσμος δεν πρέπει να αλλάξει. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Η φθορά είναι μέρος της ζωής και από μία πλευρά, μια νέα εμπειρία. Όπως ο πόνος που πάντα διαδέχεται την χαρά. Αισθήματα είναι όλα αυτά που κάποτε τα βιώνουμε. Οι δε μάχες για την επιβίωση δεν σταματούν ποτέ.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 104

#1 Δημοσίευση: 18 Νοεμβρίου 2019

Δεν είναι τόσο εύκολο να ανετμετωπίσεις από την αρχή με ψυχραιμία την ανακοίνωση μιας ασθένειας. Θέλει χρόνο αλλά πάνω απ΄όλα καλό οικείο περιβάλλον.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 945

#2 Δημοσίευση: 18 Νοεμβρίου 2019

Αρχική δημοσίευση #1:
Δεν είναι τόσο εύκολο να ανετμετωπίσεις από την αρχή με ψυχραιμία την ανακοίνωση μιας ασθένειας. Θέλει χρόνο αλλά πάνω απ΄όλα καλό οικείο περιβάλλον....

’Οντως δεν είναι εύκολο. Όμως σε κάτι τέτοιες στιγμές ξεπηδά μια μεγάλη δύναμη μετά το πρώτο σοκ. Είναι η θέληση της επιβίωσης που αλλάζει άρδην τα δεδομένα!

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 975

#3 Δημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2019

Το περιβάλλον του ασθενούς παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Τουλάχιστον στις πρώτες στιγμές εκδήλωσης και ανακοίνωσης της ασθένειας.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

ΜΕΘ : Αγώνας δρόμου για την αύξησή τουςΜΕΘ : Αγώνας δρόμου για την αύξησή τους

Σε πυρετό το υπουργείο Υγείας, για να εξασφαλίσει τις υποδομές, τα υλικά και τον εξοπλισμό που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της επιδημίας... Περισσότερα »

Οι 19 περιοχές που αντιστέκονται στον κορωνοϊόΟι 19 περιοχές που αντιστέκονται στον κορωνοϊό

Πώς διαμορφώνεται ο επιδημιολογικός χάρτης, έπειτα από την έκδοση της τελευταίας έκθεσης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.... Περισσότερα »

Τι πρέπει να τρώει η έγκυοςΤι πρέπει να τρώει η έγκυος

Προτεραιότητα στη διατροφή της πρέπει να είναι οι τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο.... Περισσότερα »

Μελέτη: Πιο βαριά νοσούν από κορωνοϊό οι καπνιστέςΜελέτη: Πιο βαριά νοσούν από κορωνοϊό οι καπνιστές

Μεγαλύτερη είναι η επίπτωση της COVID-19 στον πληθυσμό των καπνιστών, όπως προκύπτει από σειρά μελετών που περιλαμβάνονται σε αξιολόγηση Ελλήνων επιστημόνων.... Περισσότερα »

Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊούVideo - Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊού

"Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις", τονίζει ο Διαιτολόγος -Διατροφολόγος, Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου. Ζωτικής σημασίας η σύσταση "Μένουμε σπίτι", όμως με προσοχή στην διατροφή για την αποφυγή περιττού ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης