Δουλειά, φαγητό, ακόμα περισσότερη δουλειά, καλός ύπνος—έχουμε να κάνουμε αρκετά πράγματα μέσα στην ημέρα (και να ανησυχούμε για αυτά), και μερικές φορές μας μοιάζει αδύνατο να φροντίσουμε τον εαυτό μας όπως θα έπρεπε.

Νερό, νερό, νερό

Πίνετε νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όταν νιώθετε έστω και λίγο διψασμένοι, πιείτε ένα ποτήρι νερό για να ενυδατωθείτε. Και μην ξεχνάτε πως ο καφές, όσο υγιεινός και αν είναι, μπορεί να σας αφυδατώσει.

Ντομάτες

Η ντομάτα περιέχει το ισχυρό αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, που έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Συνεπώς, προσπαθήστε να καταναλώνετε ντομάτες τακτικά—μπορείτε ακόμα και να φάτε μερικά ντοματίνια ως απογευματινό σνακ.

Πρωινό

Μην προσπερνάτε ποτέ το πρωινό, επειδή θα νιώθετε κουρασμένοι και με τα αποθέματα ενέργειάς σας άδεια όλη την υπόλοιπη μέρα. Φτιάξτε κάτι γρήγορο αλλά υγιεινό, όπως γιαούρτι με μούσλι και φρέσκα φρούτα.

Πλένουμε τα χέρια

Οι περισσότεροι ιοί που εισέρχονται στον οργανισμό μας, το καταφέρνουν αυτό λόγω των άπλυτων χεριών. Τα κουμπιά, το κινητό μας, κάθε επιφάνεια που ακουμπάμε έχει μικροοργανισμούς πάνω της, συνεπώς είναι πάρα πολύ σημαντικό να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας.

Βουρτσίζουμε τα δόντια μας

Δύο φορές την ημέρα, σχολαστικά, και για δύο λεπτά. Και ένα λεπτό ακόμα για να χρησιμοποιήσουμε οδοντικό νήμα, και είμαστε έτοιμοι.

Μια πολυβιταμίνη

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται να τρώμε ικανοποιητικές μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά, αλλά είναι καλή ιδέα να δίνουμε μια επιπλέον ώθηση στον οργανισμό μας, ειδικά αν καπνίζουμε και καταναλώνουμε αλκοόλ. Για την ακρίβεια…

…κόβουμε το κάπνισμα

Τα οφέλη του να μην είμαστε πλέον καπνιστές είναι τεράστια, για ολόκληρο τον οργανισμό μας, αλλά κυρίως για το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Καλύτερη διατροφή

Σταματήστε να καταναλώνετε απερίσκεπτα junk food και γλυκά. Μπορεί να φαίνονται ως η πιο βολική επιλογή όταν βιαζόμαστε, αλλά καταστρέφουν την υγεία μας—και η ενέργεια που μας προσφέρουν δεν διαρκεί καν πολλή ώρα.

Προσοχή στο δρόμο

Οδηγείτε προσεκτικά και να φοράτε πάντα ζώνη ασφαλείας. Και, προφανώς, καμία χρήση του κινητού ενώ βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι.

Όχι πια ασανσέρ

Η παραμικρή σωματική άσκηση που κάνετε μέσα στην ημέρα είναι υπέρ σας. Ακόμη ένας λόγος, λοιπόν, να ανεβείτε στον όροφό σας με τις σκάλες.

Βαθιές αναπνοές

Ο έλεγχος της αναπνοής σας θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε καλύτερα τα επίπεδα του στρες  και θα γεμίσει το σώμα σας με οξυγόνο, επιτρέποντάς σας να συγκεντρωθείτε καλύτερα στη δουλειά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο