Τα οφέλη της yoga για την υγεία είναι γνωστά. Καλύτερη αίσθηση της ισορροπίας, ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος, αλλά και μια υπέροχη αίσθηση ηρεμίας και αρμονίας με τον ψυχικό μας κόσμο. Και τώρα ξέρουμε ότι αυτή η δημοφιλής πρακτική μπορεί να έχει εκπληκτικά οφέλη και για την σεξουαλική μας ζωή. Ας δούμε, όμως, πώς ακριβώς το καταφέρνει αυτό…

Καλύτερη ευλυγισία

Η yoga μπορεί να κάνει με τον καιρό το σώμα μας να φτάσει σε επίπεδα ευλυγισίας που δεν είχαμε φανταστεί. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε πολύ περισσότερα πράγματα στο κρεβάτι, και πολύ λιγότερες ξαφνικές κράμπες.

Υγεία της σπονδυλικής στήλης

Όταν η σπονδυλική μας στήλη είναι ‘’πιασμένη’’ και σε κακή κατάσταση, η σεξουαλική μας ζωή πάσχει. Τα καλά νέα είναι πως η yoga φροντίζει για την υγεία της σπονδυλικής μας στήλης, και μπορεί να ανακουφίσει την ένταση από τους μύες της περιοχής, επαναφέροντας την πλάτη μας στην σωστή της στάση.

Περισσότερη δύναμη

Η yoga όχι μόνο δυναμώνει τους μύες μας, αλλά αυξάνει και τις αντοχές μας. Και, όπως είναι λογικό, αυτή η… αναβάθμιση φαίνεται και στις σεξουαλικές μας επιδόσεις!

Πιο καθαρό μυαλό

Το στρες μπορεί να είναι και ο υπ’ αριθμόν ένα ένοχος για την κακή σεξουαλική ζωή. Μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες, ή απλά να μας κάνει να μην μπορούμε να ευχαριστηθούμε την πράξη. Ευτυχώς, ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της yoga είναι ότι “καθαρίζει” το μυαλό μας.

Καλύτερη σύνδεση με το σώμα μας

Πολλές φορές, ενώ κάνουμε σεξ, μπορεί ο/η σύντροφός μας να κάνει πραγματικά ότι μας αρέσει, αλλά για κάποιο λόγο δεν είμαστε “παρόντες” εκείνη την στιγμή. Η yoga μας ξαναφέρνει σε επαφή με το σώμα μας και εντείνει τις αισθήσεις, που σημαίνει ότι μπορούμε να αγγίξουμε επίπεδα απόλαυσης που δεν είχαμε καν ονειρευτεί!

Αυξημένη αυτοπεποίθηση

Είτε από την ψυχολογική πλευρά, είτε από την σωματική (καθώς το σώμα μας θα είναι πιο σφιχτό και ευλύγιστο), η αυτοπεποίθηση που μας προσφέρει η yoga σημαίνει μόνο ένα πράγμα: τέλος στην ανασφάλεια.

Καλύτερη διαχείριση των συναισθημάτων μας

Πολλές φορές, τα αισθήματα που εσωτερικεύουμε στις σχέσεις μας μπορούν να καταστρέψουν την σεξουαλική μας ζωή. Η yoga μας βοηθάει να τα διαχειριζόμαστε καλύτερα, ώστε να λύνουμε τα προβλήματα που προκύπτουν άμεσα. Το αποτέλεσμα; Καλύτερη επικοινωνία, και συνεπώς καλύτερο σεξ.

Το πρώτο κλείδωμα

Πολλές από τις πιο κοινές στάσεις της yoga γυμνάζουν τους μύες του πυελικού εδάφους. Πρακτικά, είναι σαν να κάνετε ασκήσεις Κέγκελ, που σημαίνει ότι θα έχετε πολύ καλύτερο έλεγχο των μυών της περιοχής, και πιο δυνατούς, απολαυστικούς οργασμούς.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο Μπάιντεν προωθεί διάταγμα για την έρευνα της υγείας των γυναικών
Ογκολογικό "Μ. Βαρδινογιάννη": Νέα παράταση στην έναρξη λειτουργίας
Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%