Δεν είναι εύκολο να χάσουμε τα περιττά κιλά, αλλά πολλές φορές το να διατηρήσουμε το νέο, λεπτότερό μας σώμα μπορεί να φανεί ακόμα πιο δύσκολο. Είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των ατόμων που έχουν ξεκινήσει δίαιτα και στο τέλος ξαναπήραν τα χαμένα τους κιλά. Ας δούμε λοιπόν μερικές έξυπνες συμβουλές για να καταφέρετε να μείνετε στα ιδανικά σας κιλά.

Σταματήστε να περιορίζετε τις θερμίδες σας

Οι δίαιτες που υπόσχονται αδυνάτισμα καταναλώνοντας πολύ λίγες θερμίδες μπορεί να καταστρέψουν τον μεταβολισμό σας και να προκαλέσουν χρόνια κόπωση, αλλά και επιδείνωση των λειτουργιών του ανοσοποιητικού και του θυρεοειδούς. Πρέπει να τρώτε πλήρη, ισορροπημένα γεύματα, διαφορετικά το σώμα σας θα αρχίσει σιγά-σιγά να καταρρέει.

Αναγνωρίστε τα κατορθώματά σας

Το να διατηρήσετε τα χαμένα σας κιλά μπορεί να γίνει πιο εύκολο αν “σπάσετε” τον τελικό σας στόχο σε μικρότερα κομμάτια, που μπορείτε να επιτυγχάνετε σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση. Και αν τους πετυχαίνετε, είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τον κόπο σας και να επιβραβεύετε τον εαυτό σας.

Μην ξοδεύετε χρήματα σε τακτικές που δεν χρειάζεστε

Αν ξοδεύετε πολλά χρήματα για να αγοράζετε shake πρωτεΐνης, οργανικά λαχανικά ή έτοιμα γεύματα διαίτης, ήρθε η ώρα να σταματήσετε. Το αδυνάτισμα και η υγιεινή διατροφή δεν χρειάζεται να κοστίζουν μια περιουσία. Αναλύστε το πρόγραμμα του φαγητού σας, δείτε τι χρειάζεστε και ξεκινήστε να μαγειρεύετε μόνοι σας τα γεύματά σας, ώστε να τα ελέγχετε από κάθε άποψη.

Αρχίστε να κοιμάστε καλά

Αν σας λείπει ύπνος, τότε θα εμφανιστούν αρκετά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι η αυξημένη πείνα, ειδικά για τροφές που προσφέρουν γρήγορη (και κακής ποιότητας) ενέργεια. Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον επτά ώρες κάθε νύχτα, και να υιοθετήσετε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου.

Μην σταματάτε να ασκείστε

Το γεγονός ότι καταφέρατε να φτάσετε στα ιδανικά σας κιλά ή να σφίξετε τους μύες σας δεν σημαίνει πως έχετε τελειώσει και μπορείτε να επιστρέψετε στις κακές σας συνήθειες. Συνεχίστε να γυμνάζεστε τακτικά και βρείτε νέους τρόπους να προσφέρετε κίνητρο στους κοντινούς σας ανθρώπους. Να θυμάστε, η υγεία σας είναι πάνω από όλα, και ο τρόπος ζωής σας είναι το σημαντικότερο κομμάτι.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Περίπου 1.000 παιδιά στην Ελλάδα κάτω των 16 ετών πάσχουν από Νεανικό Ρευματικό Νόσημα